Kunde- og trafikkinformasjon

De reisende skal få riktig, lik, rask og nyttig informasjon som gjør det mulig å ta gode valg for reisen. Enkelt språk og smarte løsninger på skjerm, i app og over høyttaleranlegg, sikrer god informasjon til de reisende.

På denne siden:

Om tjenesten

De reisende ønsker informasjon slik at de kan ta gode valg for reisen sin. Informasjonen gis i våre egne informasjonskanaler på stasjonen samt noen digitale kanaler.

God informasjon gir forutsigbarhet for alle både når alt er i rute, men også når det oppstår avvik fra normal drift. Vi jobber hver dag for å informere raskt og presist om trafikken, slik at vi svarer til forventningen de reisende har til oss. 

Togselskap min side

Jobber du i et togselskap som har avtale med Bane NOR? Logg inn og finn nyttig informasjon. 

Deltjenester

Her finner du det du trenger å vite om våre deltjenester, dvs. hva vi informerer om, hvor vi gir informasjon og hvordan vi gir råd til de reisende dersom det er endringer i togavviklingen, ruteplanen eller driften vår. Vi har to målgrupper for deltjenestene våre, på den ene siden er det de som reiser med tog og på den andre siden er det eksterne aktører som togselskaper og Entur.

Deltjenester til de togreisende

Togselskapene og Entur tilbyr også informasjon om togtrafikken til de reisende gjennom sine egne apper og web-løsninger.

Deltjenester til togselskaper, Entur og andre eksterne aktører

Network Statement

Network Statement er nettveiledningen til Bane NOR. Den sørger for at alle operatører på jernbanenettet får samme informasjon om infrastrukturen i Norge. 

Kontaktinformasjon

Victor Hansen

Direktør Kunde- og trafikkinformasjon

;