Fem tilbydere skal konkurrere om grunnentreprise for Sandbukta-Moss-Såstad

Det er nå klart at Bane NOR har prekvalifisert fem tilbydere for totalentreprisen vedrørende grunnarbeider for strekningen Sandbukta-Moss-Såstad (totalentreprise underbygning SMS 2A).

Publisert: 6. september 2018 klokken 16:34

Oppdatert: 7. mars 2023 klokken 12:26

Totalt mottok Bane NOR sju søknader om prekvalifisering, og i denne gruppen er både norske og utenlandske entreprenører.

 Disse fem selskapene ble prekvalifiserte og vil bli invitert til å konkurrere om totalentreprisen:

  • AF Gruppen Norge AS, Norge
  • Bouygues Travaux Publics, Frankrike
  • Joint Venture FCC Construcción S.A. og Azvi S.A., Spania
  • Joint Venture Implenia Norge AS og Acciona Construcctión S.A., Norge/Spania
  • Joint Venture Impresa Pizzarotti & C S.p.a. Itinera p.A, Italia

De Inviterte tilbyderne har så fram til frist i januar, 2019 med å gi sine tilbud. Endelig kontrakt inngås i løpet av sommeren 2019 og prosjektet forventer en oppstart kort tid etter.

Utsettelse

Som mange kjenner til ble den samme konkurransen avlyst av Bane NOR i midten av mai.

- Vi må være trygge på at vi velger riktig samarbeidspartner på et slikt stort og krevende prosjekt. Avlysningen medførte at så å si alle entreprenørene tok utfordringen og leverte en langt sterkere søknad i denne runden. Det er vi kjempefornøyd med, sier prosjektsjef Jarle Rasmussen.

Konkurransen har tiltrukket seg interesse fra både inn- og utland, og det er store aktører fra Norge, Frankrike, Spania og Italia på listen. Det neste året blir derfor veldig spennende for prosjektet:

- Det er et stort og relativt komplisert prosjekt vi skal gjennomføre, og jeg føler vi har fått med oss gode tilbydere i konkurransen. Det skal bli veldig spennende å følge prosessen fremover, sier Rasmussen.

Publisert: 6. september 2018 klokken 16:34

Oppdatert: 7. mars 2023 klokken 12:26