Bane NOR i Moss signerer kontrakt med Leif Grimsrud AS

Bane NOR og Leif Grimsrud AS har signert kontrakt for forberedende arbeider for prosjektet Sandbukta-Moss-Såstad. Østfoldfirmaet starter med arbeidene ved Moss stasjon og ved Sandbukta i løpet av august og skal etter planen jobbe fram til høsten 2019.

Publisert: 19. juli 2017 klokken 13:09

Oppdatert: 19. juli 2017 klokken 15:52

Kontrakten som nå er inngått har en verdi på ca. 250 millioner kroner og omfatter deler av de forberedende arbeidene som må gjennomføres før en totalentreprenør kan starte opp. Arbeidene i 2018 forutsetter Stortingets vedtak.

- Avtalen med Leif Grimsrud AS er av stor betydning for klargjøringen før hovedarbeidene starter i 2019. Vi er fornøyde med å få denne kontrakten på plass, sier konserndirektør Gorm Frimannslund i Bane NOR.

Kontrakten prosjektet i Moss og Leif Grimsrud har underskrevet gjelder arbeider ved dagens stasjonsområde og ved Sandbukta:

  • Omlegging av sporet for Østfoldbanen midlertidig ned mot havna slik at togene kan gå uforstyrret gjennom hele anleggsperioden. Sporene flyttes for å klargjøre for bygging av ny stasjon. I forbindelse med arbeidene skal det blant annet rives et hensettingsspor, etablere spuntgrop i Strandgata, omlegging av vann og hovedkloakk og etablering av ny innkjøring til Moss havn.
  • Rivning av seks hus i Strandgata samt rivning av Pakkhuset ved stasjonen. 
  • Bygge anleggsvei fra Osloveien gjennom Mosseskogen til Sandbukta. Klargjøre ved spor for å opprettholde togtrafikk.
  • Sage og sprenge ut fjellskjæring mot sjøen ved Sandbukta.

- Dette er en veldig viktig kontrakt for Leif Grimsrud. Vi er i ferd med å styrke oss i Mosseområdet og dette er svært viktig del av denne satsingen, sier daglig leder Magnar Kristiansen i Leif Grimsrud. I august starter firmaet med å etablere egen anleggsrigg sør for dagens jernbanestasjon. 

Leif Grimsrud er ledende maskinentreprenør i Østfold med hovedkontor i Halden. Firmaet ble etablert i 1957. I 2015 fikk bedriften en ny stor ny eier i ryggen, Veidekke som eier 80 prosent, i tillegg eier GG Gruppen AS 20 prosent. Leif Grimsrud har i dag fire avdelinger - utemiljø, kystmiljø, jernbane og anlegg.

I tillegg til sitt hovedkontor i Halden har Grimsrud avdelingskontor i Spydeberg, Vestby og Hvaler. Arbeidsområdet er i hovedsak Østfold og søndre Akershus. Selskapet har samlet ca. 220 ansatte, hvor ca. 30 er i Sverige. Omsetningen i 2015 var samlet ca. 650 millioner.

Publisert: 19. juli 2017 klokken 13:09

Oppdatert: 19. juli 2017 klokken 15:52