Kriser skaper også muligheter

Korona viruset stengte Norsk jernbaneskole fysisk fra 13. mars.

Norsk jernbaneskole har iverksatt de nye retningslinjene fra nasjonale myndigheter som innebærer at undervisning ved skolen er stengt fra og med fredag 13. mars. Mange planlagte kurs og aktiviteter ble utsatt på ubestemt tid, og kundene våre ble usikre på hva dette innebærer. Dispensasjoner for kritiske sertifiseringer ble gitt for å løse umiddelbare utfordringer.

Kriser skaper også muligheter, og for teamet på Norsk jernbaneskole har det virkelig utfordret den digitale kreativiteten - sier Therese Sørensen, leder for Norsk jernbaneskole.

Therese Sørensen-leder for Norsk jernbaneskole

Trafikkopplæringen gjennomfører daglig undervisning for kommende togledere og togekspeditører. Sammen med kolleger i Bane NOR skapes nye løsninger for gjennomføring av eksamen.

I signalfag etableres det nye digitale kurs innen ATC, og vi er i gang med digitale grupper for lærlingene som fikk utsatt Modul 3.

FSE kursene gjennomfører en pilot denne uken via Teams for å både tilby et lovpålagt kurs – og samtidig skape mulighet for interaktivitet og dialog med kursleder. Dette vet vi er en av suksessfaktorene på våre FSE kurs – nemlig erfaringsdeling og spørsmål underveis i kurset.

Bane og trafikksikkerhet har sammen med kravstiller blitt enige om å jobbe frem en pilot for å skape digital læring for kurset Operatør skinne-/ veimaskin. Søknadsprosessen for Hovedsikkerhetsvakt går som planlagt, og eventuelle helsegodkjenninger gjennomføres når dette blir mulig hos bedriftshelsetjeneste og leger.

Det er spennende å se hvordan organisasjonen reiser seg og finner nye løsninger. Kunnskapen på bruken av digitale møter gjennom Teams har hatt en bratt læringskurve – og vi opprettholder kontakten med hverandre gjennom felles lunsj. Det er uvant å jobbe hjemmefra, noen er alene, andre er med familien 24/7, og da er det ekstra hyggelig å se kollegene våre i løpet av dagen.

Vi ønsker alle våre samarbeidspartnere og kunder lykke til i denne krevende perioden.

Nå heier vi alle på hverandre. Sammen skal vi komme ut av denne vanskelige situasjonen.

Ta kontakt om det er noe vi kan svare ut eller bistå med.