Jernbanedirektøren besøker Norsk jernbaneskole

Norsk jernbaneskole fikk besøk av jernbanedirektør Elisabeth Enger og medlemmer av ledelsen onsdag.

Det var med stor glede og engasjement at ansatte på Norsk jernbaneskole tok i mot Enger og medlemmer i Jernbaneverkets ledergruppe onsdag morgen. Enger kom sammen med Terje Steinsvik, teknologidirektør, Vigdis Saure, organisasjons og personal direktør, Svein Horrisland, kommunikasjonsdirektør, Wenche Ombudstvedt, administrasjonsdirektør, Nina Tveiten fra Tekna, Marianne Lund-Høie og Merete Risan Kristiansen fra Engers stab. 

- Norsk jernbaneskole ønsket å presentere de ulike utdanningene, fagområdene og kurstilbudene vi tilbyr. Vi presenterte også ulike utfordringer og mulige løsninger i samarbeid med ledelsen og andre avdelinger i Jernbaneverket, sier Eva Ervik, skolesjef på Norsk jernbaneskole.

Gjestene fikk en omvisning i skolens lokaler med start i modelljernbanen, som har et komplett signalanlegg med tre stillverk som i hovedsak benyttes i opplæringen av trafikkstyrere. Norsk jernbaneskole har nylig blitt bygget ut og mer enn doblet sitt areal. Den nye delen inneholder blant annet simulatorsenteret som har seks togsimulatorer og tre trafikkstyringssimulatorer.

- Vi ønsket å gi innspill til de pågående prosjektene i kompetansestrategi og arbeid med styringssystemet. Vi utvekslet tanker om fremtidens kompetansebehov og fikk viktige innspill og kommentarer fra Jernbaneverkets ledelse, sier Ervik.

Ansatte på Norsk jernbaneskole setter stor pris på muligheten til å presentere sitt arbeid og sette fokus på utdanningsbehovet i sektoren.  

- Vi håper besøket gav mersmak og at flere i ledelsen og andre i Jernbaneverket tar turen opp og besøker oss. Norsk jernbaneskole er avhengig av et tett samarbeid i Jernbaneverket, så vel som med eksterne aktører, sier Ervik.