Nå kan du se stasjonsalternativene fra 16 steder i Larvik

Bruk mobilen til å skanne QR-koder på 16 forskjellige steder i Larvik sentrum. Da vil du få se hvordan stasjonsalternativene kan bli seende ut fra der du står.

Denne artikkelen er eldre enn ett år.

Se kartene på denne siden, ta mobilen med deg ut og finn QR-koder på stolper rundt omkring i byen.

– Vi håper mange vil teste QR-kodene og engasjere seg i diskusjonen om utviklingen av et godt kollektivknutepunkt i Larvik, sier prosjektsjef Hanne Sophie Solhaug i Bane NOR.

Fungerer på Iphone og Android
Bane NORs 3D-modell viser nå jernbanen i Kongegata og Indre havn sett fra 16 forskjellige steder i Larvik sentrum.

– Dette er enkle eksempler på hvordan stasjonene kan bli seende ut og skal gi et inntrykk av omtrentlig beliggenhet, størrelser og omfang. Utformingen av dobbeltsporet og stasjonene blir ikke endelig bestemt før i arbeidet med reguleringsplanen, sier Solhaug.

Modellen kan ses på en PC hjemmefra eller ute i Larviks gater der en kan finne Bane NORs QR-koder. Når disse skannes med mobiltelefon får en se hvordan en ny jernbanestasjon kan bli seende ut, fra nettopp det punktet en befinner seg. Bildet på mobilen endrer seg når du beveger deg, følger med hvis du flytter telefonen oppover eller nedover, og når du snur deg 360 grader rundt.

Fra Hammerdalen og til Herregården er det QR-koder som viser Indre havn fra 10 forskjellige standpunkt. Rundt Kongegata er det seks forskjellige standpunkt.

Imponerte ungdommene
Har du en Iphone trenger du bare holde kameraet foran QR -koden og klikke på nettadressen som dukker opp. Har du Android må du laste ned en QR-leser. Den kan lastes ned gratis fra Play-butikken på telefonen din. Bruk programmet til å lese QR-koden og klikk på nettadressen som dukker opp.

QR-kodene ble først vist frem og demonstrert på Thor Heyerdahl videregående skole i Larvik 5. mars. Marie Kaspersen (18) og Krenare Olomani (18) var blant dem som fikk tatt en titt på hvordan dette fungerer. De var imponerte over det de fikk se.

– Dette var gøy og gir et helt annet inntrykk enn å se på et bilde, sa Marie Kaspersen.

Landets største samferdselsprosjekt
De to representantene for elevrådsstyret tror QR-kodene kommer til å bli mye brukt av folk i byen.

– Det er alltid morsomt og engasjerende med nye ting. Ny stasjon engasjerer og diskuteres mye. Også i klassen min er det mange meninger og sterke meninger, fortalte Kaspersen.

Strekningen med dobbeltspor som planlegges i Larvik er et ledd i InterCity-satsingen. Norges-historiens største samferdselsprosjekt er utviklingen av et godt, raskt og miljøvennlig transporttilbud mellom byene på Østlandet. Det skal gi passasjerene flere avganger, kortere reisetid og et mer pålitelig togtilbud.