Stinne brakker i Vestfold

Det manglet verken på folk eller engasjement da Bane NOR inviterte til folkemøter i Sandefjord, Tønsberg og Larvik. Her kan du laste ned presentasjonene fra møtene.

Denne artikkelen er eldre enn ett år.

Planprogrammet for strekningen Tønsberg-Larvik ble lagt på høring 1. mars. Uka etter holdt Bane NOR folkemøter i byene for å informere om satsingen og hvilke korridorer vi ønsker å utrede mellom byene. 

Viktig med korrekt informasjon
Planleggingssjef Hanne Sophie Solhaug i Bane NOR er godt fornøyd med møtene:

– Vi har fått mange tilbakemeldinger, både ros og ris. Det viktigste for oss er å få gitt korrekt informasjon om våre planer og lytte til folks tilbakemeldinger, sier Solhaug.

Hun har møtt flere som er uenige med Bane NOR, og ønsker seg andre korridorer for dobbeltsporet. Det er nettopp dem vi ønsker å prate med, både for å få deres innspill og for å svare på spørsmålene de har på hjertet, sier Solhaug.

Hun forteller at det også har vanket mye ros etter møtene.

– Ja, flere er fornøyde og takker oss for jobben vi gjør. Ikke alle er enige med oss, men de synes vi er tydelige og gir god informasjon. Det håper vi stemmer, sier planleggingssjefen.

Har møtt 950 personer
I Sandefjord var det over 270 møtedeltakere, i Tønsberg 470 og i Larvik rundt 200.

– Det har vært fint å få møte så mange. Nå håper vi folk benytter sjansen og sendes oss høringsuttalelser innen fristen 12. april. Vi trenger alle innspill vi kan få. Det vil øke kunnskapene våre om lokale forhold langs hele strekningen, sier Solhaug.