Skolebesøk i Skoppum og på Nykirke

Bane NOR besøkte i forrige uke skolene Fagerheim og Lysheim i Horten kommune for å snakke om sikkerhet på skoleveien. Carl Oscar Øhrn fra Bane NOR og Sven Olav Olaussen fra Martinsen & Duvholt forklarte, og elevene fikk mulighet til å spørre om ting de lurte på.

Denne artikkelen er eldre enn ett år.

Carl Oscar Øhrn fra Bane NOR og Sven Olav Olaussen fra Martinsen & Duvholt var godt fornøyd med gjennomført besøk. (Foto: Tormod Ugelstad/Bane NOR)

– Kommer dere til å bygge helt til 17. mai, ville en av elevene vite.

At det kom til å ta fire år å bygge det nye dobbeltsporet, kom som en stor overraskelse for noen av de yngste.

Det var ikke bare barna som stilte spørsmål.

– Hva er det viktig at dere bruker når dere går i mørket, spurte Carl Oscar elevene som var samlet i allrommet på Fagerheim skole. Elevene på 1.-4. trinn var de første som fikk besøk denne dagen. Spørsmålet ble møtt av en skog med hender i været. At refleks var viktig, var de skjønt enige om alle som en.

Der inne i varmen fikk skoleelevene høre at de måtte forberede seg på at de kanskje måtte gå en en annen vei til skolen når gang- og sykkelstier legges om. De fikk også høre at selv om de kunne se lastebilene som kom kjørende, så var det ikke sikkert at sjåføren fikk øye på dem. Det kunne den erfarne lastebilsjåfør Sven Olav Olaussen fortelle.

Ut og se

Fra Fagerheim skole (Foto: Tormod Ugelstad/Bane NOR)

At det er store blindsoner rundt en lastebil, fikk barna demonstrert da det bar ut i vinterværet denne onsdagen. Ute på skoleplassen sto lastebilen fra Martinsen & Duvholt parkert. Rundt den var blindsonene tegnet opp. Så fikk barna selv oppleve at hvor «usynlige» de kunne være for sjåføren.

– Ser du meg, ropte elevene ivrig til sjåføren.

– Nei, nå ser jeg ingen, lød svaret fra førerhuset.

Sakte, men sikkert gikk barna lenger unna bilen, helt til sjåfør Olaussen kunne rope at nå så han dem. Når det til slutt var klart for å dele ut reflekskraver, var det ingen nøling. Alle ville ha.

Fra Lysheim skole (Foto: Tormod Ugelstad/Bane NOR)

Flere tog i timen

For å legge til rette for økt fart og flere avganger på Vestfoldbanen, bygger Bane NOR nytt dobbeltspor fra Nykirke sør for Holmestrand til Barkåker nord for Tønsberg. Det er en strekning på totalt 13,6 kilometer. Inkludert i prosjektet er en ny og moderne stasjon på Skoppum.

Det nye dobbeltsporet mellom Nykirke og Barkåker skal etter planen stå ferdig i 2024. Da blir det mulig å kjøre fire tog i timen hver vei mellom Tønsberg og Oslo.

Om sikkerhet

Sikkerheten til menneskene rundt oss, entreprenørene som jobber for oss, og våre egne ansatte, har høyeste prioritet. Vi gjennomfører en rekke trafikksikkerhetstiltak rundt anleggene våre og langs veier som brukes til massetransport.

Vi jobber også med informasjon i forbindelse med trafikksikkerhetstiltak for myke trafikanter, som for eksempel ved å gjennomføre slike skolebesøk.

Selv om vi setter sikkerheten i høysetet, så er det også viktig at du selv tar ansvar:

  • Se deg for i trafikken!
  • Følg skiltingen! Hold deg til gangvei eller sykkelsti som er trygg!
  • Prøv å få øyekontakt med sjåfør, så vet du at du blir sett!
  • Vær ekstra oppmerksom på blindsoner der sjåføren ikke klarer å se deg!

Mer informasjon

Det blir nye informasjonsmøter på kveldstid i slutten av februar og begynnelsen av mars:

Det første blir 26. februar på klubbhytta til Skoppum IL. Det andre skjer 11. mars på Nykirke bygdehus. Begge møtene foregår kl. 18.00-20.00