Velkommen til åpen dag 4. juli

Kulturhistorisk museum (UiO) og Bane NOR har gleden av å invitere til åpen dag, på utgravingsfeltet ved Løvås på Skoppum, torsdag 4. juli kl. 17.00-20.00.

Denne artikkelen er eldre enn ett år.

Bildet viser en oversikt over utgravingsområdet. Plasser merket med P er parkeringsplasser ved Skoppum ILs klubbhus. Der er det også åpen kiosk og toalett. 
Rød strek viser gangvei fra parkeringsplass til utgravingsområdet. Det er ca. 300 meter å gå.  Foto/illustrasjon: Bane NOR

10 000 år gamle boplasser
Før byggestart for det nye dobbeltsporet Nykirke-Barkåker, gjennomføres det omfattende arkeologiske utgravinger i den fremtidige jernbanetraseen. Arkeologene fra Kulturhistorisk museum (UiO) undersøker denne sommeren flere store boplasser fra eldre steinalder. Den eldste av dem ligger på Løvås og er omkring 10 000 år gammel. Her graves det stadig ut nye gjenstander av flint og andre steinsorter, som vil gi arkeologene mengder med ny kunnskap om hvordan livet var på Skoppum for 10 000 år siden.

Se arkeologene i arbeid
Torsdag 4. juli får publikum mulighet til å se og lære hvordan arkeologene jobber og få se noe av det det har funnet så langt. Publikum får også anledning til å delta i arbeidet med å sålde utgravd jord, og kanskje finner dere en pilspiss eller deler av en øks?

Bane NOR er til stede for å gi informasjon om jernbaneutbyggingen som starter opp til høsten.

Praktisk informasjon

·         Parkering ved klubbhuset til Skoppum IL i Reirveien 4C, 3185 Skoppum. Herfra er det    ca. 300 meter å gå på en fint tilrettelagt turvei inn til utgravingsfeltene. (OBS! Reirveien er stengt inn til Kiwi i Skoppum sentrum. Det er skiltet omkjøring et steinkast lenger nord, forbi Blåbærlyngen barnehage)

·         Det er ca. en kilometer å gå fra Skoppum stasjon

·         Kiosken til Skoppum IL er åpen under arrangementet.

·         Toaletter er tilgjengelig i klubbhuset

  Flere lokale skoleklasser har besøkt arkeologene på Løvås. Torsdag 4. juli er det åpen dag for alle som ønsker se hvordan arkeologene jobber. Foto: Gaute Reitan, Kulturhistorisk museum