Nykirke-Barkåker skritt for skritt

Onsdag 1. november la en spent prosjektgjeng fra Nykirke-Barkåker-prosjektet ut på en vandring i Monsens ånd i linjen hvor det skal bygges nytt dobbeltspor.

Denne artikkelen er eldre enn ett år.

Foto: Bane NOR, Rolf P. Høydal

Gjengen trosset regn, kratt, skråninger og ville dyr (vi så en hjort), men ingen måtte gi tapt for naturkreftene og alle nådde Barkåker i god behold.

Ut på tur
Turen gav oss en unik mulighet til å følge traséen med selvsyn ute i naturen. Det ble underveis god tid til å diskutere ulike løsninger, og noen fikk nok noen nye og smarte ideer. Med på turen var også representanter for rådgivende ingeniører Vianova og Aas-Jacobsen. Grunneierne langs linjen hadde fått beskjed om turen i god tid før avreise og vi ble sågar ønsket lykke til på veien.

Arkeologi og teknologi
Før turen startet hadde alle med iPhone, mulighet til å laste ned appen Viasys VDC live på mobilen. Via denne appen var det mulig å følge med på hvor man var i terrenget i forhold til tegninger av prosjektet man kunne se på mobilen. Midt oppe i alt det høyteknologiske stoppet gjengen opp for å få med seg et meget interessant miniforedrag av vår egen husarkeolog Torbjørn Landmark (bakgrunn og utdanning som blant annet arkeolog).

Torbjørn, som til vanlig jobber som planleggingsleder offentlig plan, tok oss fra steinalder til moderne tid i våre turomgivelser på under fem minutter.

Pust i bakken
Underveis ble det tid til et stopp på Stenbjørnrød Gård ved Viulsrød. Her ble gruppen servert nydelig hjemmelaget lapskaus. Det var en sliten, men positiv gjeng som her fikk muligheten til å varme seg og hente seg litt inn før det bar ut på tur igjen.

Hele traseen er på ca. 14 km. Vi ble av planleggingsleder teknisk plan, Tom Frode Hansen lovet at turen «med litt opp og ned», skulle lande på ca 16 – 17 km. Når alt var sagt og gjort hadde vi imidlertid gått flere mil (2.02) innen målstreken åpenbarte seg. Det var en sliten, men meget godt fornøyd gjeng, som ble hentet på Barkåker og transportert tilbake til kontoret i Tønsberg.


Vi praktiserer et papirløst samfunn!


Samfunnet var ikke så papirløst allikevel :-)


Foto: Bane NOR, Trine Evensen
Koslig stemning og god servering på Stenbjørnrød Gård ved Viulsrød.


Monsen har ingenting på oss!