Varsler helgearbeid nær spor i Drammen

Helgen 11. til 13. september må Bane NOR utføre byggearbeider nær Drammen stasjon. Dette krever stans i togtrafikken av sikkerhetsmessige hensyn.

Arbeidet vil foregå i området som er avbildet her, og medfører spunting mot sporene. Det skal også monteres kanaler og kummer over Grønlandsundergangen og ved jernbanestasjonen på Drammen. Foto: Lars Petter Rypdal, Bane NOR

Arbeidet vil foregå på hjørnet av Jernbanegata 8, og medfører spunting mot sporene, samt montering av kanaler og kummer over Grønlandsundergangen og ved jernbanestasjonen på Drammen. Siden dette krever stans i togtrafikken, vil det bli utført utenom normal arbeidstid. 

Starter tilrigging denne uka

Arbeidet medfører støy, og de berørte får tilbud om alternativ overnatting. De enkelte togselskapene vil informere om alternativ transport til de reisende.Prosjektleder Eirik Korsnes fra Bane NOR forteller at det er sendt ut sms-varsel til de som har krav på alternativ overnatting i den omtalte perioden.

– Vi skal forberede en fremtidig byggegrop for store overvannsledninger, som skal krysse under sporene. Forberedelsene til arbeidet vil starte fra mandag 7. september, sier Bane NORs prosjektleder for arbeidet, Eirik Korsnes.

Støyende nattarbeid

Han legger til at det også vil bli montert glassfiberkanaler her natt til 13. september.

– Det blir manuelt utført med drill og boremaskin på nattestid, sier Korsnes.

Mesteparten av arbeidene vil bli utført mellom 11. og 13. september. Det støyende arbeidet vil pågå fra rundt klokka 0700 til 2300 lørdag 12. september. Det er sendt ut sms-varsel til de som har krav på alternativ overnatting i perioden.

Dersom du ikke har mottatt SMS-varsel med tilbud om alternativ overnatting og mener at du har spesielt behov for alternativ overnatting, kan du kontakte oss på e-post udk@banenor.no eller telefon 913 26 266 fra mandag til fredag kl 9 - 15.

Ferdigstilles uka etter

– Videre rydding og tilbakeføring av arealene etter spunting og boring vil bli gjort ferdig på dagtid innen 18. september, forklarer Korsnes.

Sistnevnte arbeid vil foregå mellom klokka 07 og 19 på hverdagene i denne perioden.

– Vi beklager ulempene arbeidene våre påfører naboene til områdene vi må jobbe i, sier Korsnes.

Her kan du lese om hvorfor vi spunter.

Slik kan du få SMS-varsler om prosjektnyheter

Hvis du ønsker å motta SMS-varsler om kommende arbeider, kan du sende SMS med teksten "UDK Info" til 26112.
For å avslutte abonnement, send "UDK SLUTT" til 26112.

Følg gjerne prosjektets side på Facebook. Det er også opprettet en egen gruppe som heter Bane NOR Drammenher deles også det som skjer i regi av Bane NOR utenfor utbyggingsprosjektet. 

Kontaktinformasjon

Har du spørsmål om arbeidet, kan du kontakte vår nabokontakt på e-post udk@banenor.no eller telefon 913 26 266.
Denne telefonen er betjent fra mandag til fredag kl. 0900 - 1500. 

Dersom du ikke får svar på henvendelsen, kan det skyldes at flere ringer samtidig. Da vil du bli kontaktet i etterkant av vår nabokontakt.

Korona – går arbeidet fortsatt som normalt?

Korona-epidemien har ført til sterke tiltak som endrer hverdagene våre. Liv, helse og sikkerhet kommer først i alt Bane NOR gjør, og vi tar situasjonen som har oppstått på største alvor.

Samtidig har vi som mål å holde aktivitetsnivået i våre prosjekter oppe og på den måten bidra til å holde den norske økonomien i gang. Les mer om prosjektet og Covid-19.