Togfri helg i Drammen

Fra lørdag 17. september til mandag 19. september er det stans i togtrafikken gjennom Drammen. Da skal vi gjøre arbeider som ikke kan gjøres mens det går tog i sporene.

Det gjelder blant annet arbeidet med den nye undergangen fra Strømsø til Jernbanekaia. Her skal vi spunte rett ved jernbanen, og av sikkerhetshensyn kan det ikke være togtrafikk.

Ryddinngangenundergangen bygger vi for Drammen kommune. Den vil gå fra Dr. Hansteinsgate, under sporområdet og ut til Jernbanekaia.

Spuntingen skal skje med vibrolodd. Det kan støye noe mindre enn slaglodd, men det vil være betydelig støy i området på dagtid. Vi beklager ulempene dette medfører.

I tillegg skal vi gjøre en del jernbanetekniske arbeider som utskifting av enkelte sviller, og kontroll av sporveksler. Vi skal prøvegrave for spunt ved jernbanekaia, løfte inn fundament, og justere ledninger. Det blir også aktivitet ved Tangensporet.

Konsekvenser for de reisende

For oppdatert informasjon om din reise, avgangstider og hvordan du skal komme deg frem: se nettsidene eller reiseplanleggerne til Entur, Vy, Go-Ahead og Flytoget. For sanntidsinformasjon om din avgang, se også Bane NORs app NÅ.

Kontakt oss

Har du spørsmål om arbeidet kan du sende e-post til udk@banenor.no eller kontakte oss på telefon 913 26 266. Linjen er betjent hverdager kl 9-15.  Ved akutte hendelser som ikke kan vente til neste arbeidsdag, kan vi nås på vår beredskapstelefon: 916 56 253.