Styrker kapasiteten i togfri periode på Gulskogen

Fra 8. til 25. mai vil Bane NOR bygge 550 meter nytt dobbeltspor vest for Gulskogen stasjon. Det medfører stengt stasjon og strekning mellom Drammen og Mjøndalen.

Togselskapene har mer informasjon om det alternative transportopplegget på sine hjemmesider og apper. I mai skal det blant annet bygges et nytt spor slik at lange godstog kan passere andre tog. – Dette må gjøres før byggearbeidene starter ved Drammen stasjon senere, da antall spor blir redusert, forklarer fremdriftsplanlegger Ann-Kristin Hilsen i Bane NOR.

I denne arbeidsperioden må Gulskogen stasjon være stengt fra 8. til 25. mai, mens du som reisende tilbys alternativ transport på Sørlandsbanen.

Her kan du lese mer om utbyggingen som dette arbeidet er en del av. Det skal styrke Drammen som knutepunkt, og gi bedre kapasitet og punktlighet for jernbanen. Hva arbeidene på Gulskogen går ut på, finner du informasjon om her.

Arbeidet vårt ved Gulskogen i mai gjør at den ordinære togtrafikken på Sørlandsbanen påvirkes av arbeidene mellom 8. og 25. mai. Togselskapene har mer informasjon om det alternative transportopplegget på sine hjemmesider og apper. (Vy, Go-Ahead)

I samme periode blir det redusert parkeringskapasitet for de reisende fra Gulskogen, da deler av parkeringsområdet må stenges for å gi plass til anleggsmaskiner. Basert på hvor mange som bruker parkeringsplassene i dag, vil dette i praksis ikke by på utfordringer for de reisende. Sykkelparkeringen påvirkes ikke av arbeidene. Fra 1. juni åpnes hele plassen for de reisende igjen.

Les også: Dette gjør vi når togene står stille

I tillegg til at det jobbes på Gulskogen i denne perioden, vil det også være arbeid i sporene fra 18. til 22. mai mellom Mjøndalen og Kongsberg og fra 22. mai mellom Mjøndalen og Nelaug. Dette vil Bane NOR informere nærmere om i forkant.