Togfrie dager første helg i mai

Første helg i mai vil det bli jobbet både med utbygging av dobbeltspor og vedlikehold av jernbanen i Drammen. Dette er arbeid som må gjøres når togene står stille.

Arbeidet for utbyggingsprosjektet utføres inne på Gulskogen stasjon den første helgen i mai, og innebærer en oppgradering av et stillerapparat der. Foto: Øystein Grue

Dermed varsler Bane NOR om togstans fra 2. til 4. mai, og oppfordrer til å sjekke www.entur.no for alternativ transport. 

Oppgraderer for togstyrereStillerapparatet, som vist på bildet, skal oppgraderes til et digitalt, skjermbasert på Gulskogen stasjon under den togfrie perioden første helg i mai. Foto: Bent J Næss

Utbyggingsprosjektet Nytt dobbeltspor Drammen-Kobbervikdalen skal gjøre endringer som ikke blir synlige eller støyende. Arbeidet utføres inne på Gulskogen stasjon, og innebærer en oppgradering av et stillerapparat der.

Stillerapparatet er panelet som gir togstyrer full oversikt over trafikken. Dette skal nå bli helt digitalt og skjermbasert.

Forenkler kommende endringer

Dette er en mindre jobb som skal gjøres i løpet av denne maihelgen, som vil forenkle kommende endringer i sikringsanlegget. Disse endringene er nødvendige for den pågående utbyggingen av Vestfoldbanen.

Hele utbyggingen skal være ferdig iløpet av 2024, og vil doble kapasiteten på Vestfoldbanen mellom Drammen og Tønsberg. Da vil det også bli mulig å kjøre to tog i timen hver vei mellom Oslo og Tønsberg.

Annet arbeid som skal gjøres mellom 2. og 4. mai er nødvendig vedlikehold med utskiftninger og oppgraderinger på jernbanen. Dette kan du lese mer om her.