Grunnundersøkelser

Har du fått brev om grunnundersøkelser og borepunkter på din eiendom? Da er du ikke alene.

Denne artikkelen er eldre enn ett år.

Vi planlegger å bygge to jernbanespor fra Oslo S til Lysaker via Nationaltheatret. Vi har ikke bestemt hvor tunnelen skal ligge og prøver å finne ut hvor det er fjell under bakken, slik at vi kan bygge der det er billigst og minst trøbbel for naboene. Nå prøveborer vi på nesten 300 steder for å finne det beste stedet å lage tunnel. Når vi vet mer om hvor vi tror tunnelen skal ligge kommer vi til å ta en ny runde grunnundersøkelser.

Dette skjer på grunnundersøkelser

Om du har fått et brev fra oss om prøveboring lurer du kanskje på hva grunnundersøkelser innebærer. Før grunnundersøkelsene sjekker vi om det er kabler, vannledninger eller annet der vi vil bore for at vi ikke skal ødelegge noe under bakken.

Når vi borer lager vi et hull rett ned for å finne ut om det er fjell, grus eller leire opptil 50 meter ned i bakken. Som oftest bruker vi en arbeidsdag på hver eiendom eller noen timer per punkt. Noen ganger kan det hende vi trenger å komme tilbake etter at vi har fått resultatene fra grunnundersøkelsene. Da tar vi i så fall kontakt med deg.

Boring med rigg

I hvert borepunkt borer vi for å finne ut hvor langt ned det er til berg. Riggen som utfører boringene er en beltekjørende maskin på størrelse med en varebil. Det tar vanligvis ikke mer enn noen timer for å finne ut hvor langt ned det er fjell.

Skal vi bore i en hage eller en park legger vi plater eller duk på gresset for å ikke ødelegge plenen.

Rigg park.jpg

Etter at vi har vært hos deg

Skal vi bore i din hage er det viktig for oss er at vi etterlater din eiendom i best mulig stand etter at vi har samlet det vi trenger for å kunne planlegge en tunnel som to millioner mennesker skal kunne bruke fra 2035. Blir det noen skader så skal vi selvsagt rette opp eller erstatte.

Hage gress.jpg