Forandringer på Lysaker

Oslo og Bærum kommuner arrangerte denne uken åpent møte om planene for Lysaker og inviterte alle som skal gjøre noe på Lysaker i de neste årene. Vi var der for å snakke om det nye dobbeltsporet vi planlegger fra Oslo S til Lysaker.

Denne artikkelen er eldre enn ett år.

Møtet var godt besøkt og det var mange som kom bort til oss i Bane NOR for å høre mer om våre planer. Vi kunne fortelle at vi ikke har et planprogram klart enda, men at det er mulig å følge med både på nettsiden og i facebookgruppen vår.

Det vi fikk mest spørsmål om var:

Skal vi rive stasjonen på Lysaker og bygge ny? Svaret på dette er nei, vi har planer om å gjenbruke dagens stasjon. Vi skal bygge to ekstra spor og plattform, og slik vi tenker nå, skal de ligge ved siden av dagens stasjon.

Når kan du si din mening? Når vi har et forslag til planprogram kan alle lese mer om hva vi tenker. Da trenger vi dine innspill. Forslag til planprogram blir mest sannsynlig klart mot slutten av 2020.

Hvor planlegger vi togskinner innenfor området som er markert på kartet? Svaret er at vi ikke har kommet så veldig langt i planleggingen (tog er komplisert!), men vi tror det kommer til å gå på nordsiden av dagens toglinje.

Når er vi ferdige med å bygge? Vi jobber for å ha nytt dobbeltspor klart til 2034 eller 2035.

Hvor kan jeg lese om hva som skjer på Lysaker? Bærum kommune har laget en samleside for alle som skal bygge på Lysaker. Du finner den på www.baerum.kommune.no/lysaker-knutepunkt