Tilbyr lysglimt i koronatid

Galleri F 15 presenterer i samarbeid med Bane NOR Jakob Oredssons Temperature Tuning (for Moss) i Værlegata ved Moss stasjon. 

- Kunst i offentlig rom kan være med på å lyse opp hverdagen og kurere noe av brakkesyken som mange begynner å føle på i disse dager. Galleri F 15 følger nøye med på retningslinjer fra nasjonale helsemyndigheter og oppfordrer ingen til å samles for å se verket, men om man ønsker seg en tur er det tilgjengelig både til fots og fra bil, sier direktør for Galleri F 15, Dag Aak Sveinar.

Fargetemperaturer på spuntveggen
Temperature Tuning (for Moss) er et lysverk utviklet av Jakob Oredsson. Verket består av tre kontinuerlig skiftende horisontale lysfelt. Hvert lysfelt har en gradient av fargetemperaturer, fra glødende varm rød, til skarp hvit, til en dyp kald blå. Feltene transformeres sakte gjennom varierende lysstyrke og rytme. I forhold til omgivelsene fungerer verket som et termometer på det allerede eksisterende spektret av fargetemperaturer i jernbane- og havneområdet, så vel som himmelen. Verket eksisterer i symbiose og solidaritet med omgivelsene. Temperature Tuning (for Moss) måler og blir målt, føler og blir følt.

 

Foto: Jakob Oredssons lysverk Temperatur Føling (til Moss) kan ses på spuntveggen ved Moss havn. (Foto: Vegard Kleven/Galleri F 15)