Erik gir stafettpinnen videre til Stine

Etter nærmere tre år som ukependler mellom Rogaland og Østlandet går prosjektdirektør Erik Pascal Johansen over i en ny rolle i Bane NOR i hjemfylket.

- Familien er iallfall tilfreds med at de vil se mer til meg fremover, sier 55-åringen som bor i Stavanger.

- Det har vært en spennende og givende jobb å lede Utbygging Øst. Ikke minst er det morsomt å se dobbeltsporprosjektet vokse frem her i Moss. Jeg gleder meg til fortsettelsen, men i en mer tilbaketrukket rolle, sier han.

Rogalendingen, som blant annet skal stifte nærmere bekjentskap med kommunedelplanfasen for dobbeltsporprosjektet Sandnes-Nærbø i sin nye rolle i Bane NOR, er full av lovord om sin etterfølger Stine Ilebrekke Undrum.

- Med Stine ved roret er prosjektene våre i svært gode hender. Utbygging Øst har plukket fra øverste hylle. Hun har vist seg å være drivende dyktig og har masse erfaring. Det er et godt og trygt valg, skryter han av sin nære kollega.

Åtte år som prosjektdirektør for Vestfoldbanen

Stine Ilebrekke Undrum har 11 års fartstid fra Jernbaneverket og Bane NOR, og kommer fra stillingen som prosjektdirektør i Utbygging Vestfoldbanen.

49-åringen startet i Jernbaneverket i 2007 og har hatt varierte oppgaver og ansvar innen prosjekter på Vestfoldbanen. De siste åtte årene har hun vært prosjektdirektør og har sammen med sitt team på utbygging Vestfoldbanen levert prosjektene Barkåker–Tønsberg, Holm–Nykirke og Farriseidet-Porsgrunn. Hun har også klargjort for byggestart på prosjektene Drammen–Kobberviksdalen og Nykirke–Barkåker.

- Jeg er veldig glad, stolt, og ydmyk over å få kunne tre inn i rollen som leder for Utbygging Øst. Jeg takket ja til denne utfordringen fordi jeg vet at jeg vil lede en ytterst kompetent og engasjert gjeng som har ansvar for noen utrolig store, komplekse og spennende prosjekter. Nå bare gleder jeg meg til å ta fatt på oppgavene, sier hun entusiastisk.

Fredagen bruker hun på å møte sine nye kolleger på dobbeltsporprosjektet Sandbukta-Moss-Såstad samt bli bedre kjent med de lokale samarbeidspartnerne i Bane NOR har i Moss.

- Jeg vil fortsette det gode arbeidet Erik har lagt ned med blant annet kommunene, Østfold fylkeskommune og Statens vegvesen, og er naturligvis også glad for å få en hjelpende hånd fra Erik i en overgangsfase, sier hun.