En takk til påskeheltene

Mens de fleste av oss nyter en rolig og annerledes påske, er det mange hverdagshelter som gir jernbanen litt ekstra kjærlighet og omsorg i påsken. En stor takk til dere!

Totalt er det ca. 1100 personer som jobber langs jernbanen i påsken, med små og store vedlikeholds- og oppgraderingsoppgaver rundt om i hele Norge.
 
Det er forholdsvis rolig i Moss, men en av de som er på jobb er Impenia Norges Ole Grindhagen. Han er produksjonsleder for Betong-arbeidene i arbeidsfellesskapet MossIA (JV Implenia Norge og Acciona Construccion). MossIA er hovedentreprenør for underbygningsarbeidene for nytt dobbeltspor gjennom Moss på Østfoldbanen.
 
Arbeidene på jernbanen i påsken ble planlagt for lenge siden, så drømmen om en bobil-ferie i påsken sammen med kona måtte han slå tidlig fra seg.
- Det er jo nesten godt vi ikke la for mye planer, de måtte vi nok likevel ha endret på. Vi liker å reise en del med bobilen, og da er vi også gjerne på besøk i Danmark og Sverige, så i disse Korona-tider får vi heller holde oss i ro, smiler 53-åringen som er "Made in Trøndelag", men som har slått rot på Austevoll utenfor Bergen. Nå ukependler han til jobben i Moss.
 
- Viktig arbeid når togene står
 
Han legger ikke skjul på at jobben som gjøres på jernbanen nå i påsken er viktig for det arbeidet som skal gjøre senere i utbyggingsprosjektet.
- Det gjelder å utnytte tiden effektivt når togene står, påpeker han.
 
I disse Korona-tider klager han ikke på å måtte jobbe når de fleste andre har påskeferie.
- Det er klart, å sitte i solveggen nå hadde ikke vært feil det heller, men sånn som situasjonen er så må en bare være glad for at en har en trygg jobb å gå til. Jeg er ikke en til å klage til vanlig, men ihvertfall ikke nå, smiler han.
 
Arbeidene som gjøres langs jernbanen ved Carlberg og Dilling i påsken skjer på dagtid og er ikke spesielt støyende. De skal etter planen være ferdig søndag ettermiddag.
 
- Vi ligger godt i rute etter første dag, sier Ole fornøyd.