Rammeavtale for prosjektstøtte inngått

InterCity-prosjektet inngikk i dag en rammeavtale for prosjektstøtte med Rejlers Norge AS og underleverandørene DronningaLandskap og CF Møller Arkitekter.

Denne artikkelen er eldre enn ett år.

Prosjektdirektør for InterCity-prosjektet, Anne Siri Haugen, og divisjonssjef for Railconsult. (Foto: Ingunn Monstad)Avtalen vil styrke InterCitys prosjektorganisasjon og sikre tilgang på fagkompetanse innen viktige felt. De ni fagområdene som inngår i kontrakten: “Rammeavtale Prosjektstøtte til InterCity-prosjektet i Jernbaneverket” er:

  1. Senior jernbanekompetanse
  2. RAMS for jernbane
  3. Togframføring
  4. Drift og vedlikehold
  5. Arealplanlegging og offentlige planprosesser
  6. Arkitektur/landskapsarkitektur
  7. Prosjektstøtte for utarbeidelse av rapporter, grafisk design, møtereferat m.m
  8. Prosessledelse og fremdriftsstyring
  9. Jernbaneverkets Styringssystem og prosess for å utrede, planlegge og bygge (UPB)

- Vi i Jernbaneverket er veldig fornøyd med å få på plass denne avtalen. Dette blir en erfaren og kompetent sammenslutning som kan yte oss god bistand og rådgivning, og som har samlet alle fagfeltene vi søkte etter. Slik får vi styrket kompetansen og kapasiteten i prosjektorganisasjonen til planleggingen av 230 kilometer jernbane, som skal innom 21 stasjonssteder, mest mulig rasjonelt, sa prosjektdirektør for InterCity-prosjektet, Anne Siri Haugen, under signeringen i dag.

Divisjonssjef for Railconsult, Dagfinn Berge, gleder seg nå til å ta fatt på arbeidet.

- Vi er veldig motiverte og setter mye inn på å få dette arbeidet til å lykkes. Dette prosjektet er lett å identifisere seg med og et utrolig spennende prosjekt. Det blir spennende å nå lage en helhet for et transportsystem som skal henge sammen. Og å synliggjøre dette, også visuelt.

Med InterCity-satsingen blir det et bedre togtilbud og transporttilbud for alle i Oslo-området, understreket Morten Thorkildsen, administrerende direktør i Rejlers Norge AS.