Trolig ingen alvorlige skader etter ulykke

To av arbeiderne ble skrevet ut fra sykehuset allerede mandag kveld. Den siste personen fikk et brudd i armen og det er i ettertid funnet et brudd i hoften.

Foto: Einar Aslaksen, Bane NOR

I november ble et multikjøretøy (med gummihjul og stålhjul for skinner) reparert rett utenfor tunnelportalen mot Ski. Multikjøretøyet begynte å rulle og kolliderte med en lift. Det var tre personer i liften, men to klarte å hoppe og klatre ned før kollisjonen.

En person pådro seg ryggsmerter, men klatret selv ned etter at kjøretøyet og liften stanset. I møtet med det tunge kjøretøyet ble liften skjøvet drøyt 50 meter.  

Alle tunnelarbeiderne som var involvert ble tatt hånd om at helsepersonell og sendt til sykehus. Entreprenøren tilbyr dem psykologhjelp for å bearbeide det som skjedde.

- Etter forholdene står det bra til med alle og det er vi veldig glade for. Dette kunne gått langt verre og vi ser svært alvorlig på denne hendelsen, sier prosjektsjef tunnel Anne Kathrine Kalager i Follobaneprosjektet.

Ulykken skal granskes av Bane NOR og entreprenøren, og det arbeidet er allerede i gang. Det er forventet at granskningsrapporten er klar i løpet av desember. Rapporten vil bli omtalt på banenor.no.

Endre tekststørrelsen ved å holde Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac) og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.