Stort oppmøte på Bøleråsen

Over 120 naboer møtte opp til åpent møte om Follobaneprosjektet og tunnelboring den 10. januar i år. Fikk du ikke med deg møtet kan du laste ned presentasjonen her.

Denne artikkelen er eldre enn ett år.

Det ble gitt opplysninger om tunnelboremaskinene som snart vil passere under Bøleråsen, før de fortsetter sørover i retning Vevelstadåsen og Ramstad i retning Ski. Hver maskin har en fremdrift på ca. 100 meter i uken, og naboer vil få mer informasjon om arbeidet underveis. I tillegg til tunnelboremaskinene, som borer ut de to hovedløpene, vil det sprenges ut tverrforbindelser hver 500 meter.

Bane NOR takker alle naboer som møtte opp! Det er viktig for oss å ha en tett dialog med nabolagene som vil bli berørt i større eller mindre grad. Det vil bli flere møter langs traseen på vei mot Ski for beboere på Vevelstadåsen og Ramstad. Vi kommer tilbake med informasjon om tid og sted for disse møtene.

Det var god stemning og mange spørsmål på møtet, som ble arrangert på Haugsjordet ungdomsskole nær Bøleråsen.  Mange av de fremmøtte hadde spørsmål om hvordan anleggsarbeidet vil påvirke dem, og hvor lang tid det vil ta før tunnelboremaskinene har passert deres nabolag.

Last ned presentasjonen under.

Har du spørsmål til arbeidet kan du ta kontakt med vår nabokontakt Gro Haldis Elden.

Kontaktpersoner i Follobaneprosjektet.

Velkommen til vårt informasjonssenter

På vårt riggområde i Oslo, har Follobaneprosjektet et informasjonssenter der du kan få mer informasjon om hele prosjektet. Alle naboer er hjertelig velkomne. Senteret ligger nær Oslo S inne på riggområdet til Follobaneprosjekteti Bispegata 13 med inngang fra Trelastgata.

På senteret får man informasjon og fakta om Follobaneprosjektet, Norges største samferdselsprosjekt, gjennom bilder, tekst og video. Se tunnelborremaskinene i miniatyrform, ta en tur ned i tunnelene og inn på Norges største sementfabrikk gjennom Virtual Reality. Du lærer også om det kompliserte arbeidet som å knytte nye jernbanespor til Norges største trafikknutepunkt Oslo S og hvordan den nye stasjonen på Ski bygges. I tillegg er det en utstilling av gjenstander fra de omfattende arkeologiske utgravningene i Oslos middelalderby.

Åpningstider er tirsdag-torsdag fra kl. 11 til kl. 18, samt mandager og fredager fra kl. 11 til kl. 15. Større grupper kan avtale andre tidspunkt med behov.