Ramstad: Oppdatering om tunnelarbeidet

To tunnelboremaskiner borer sørover i retning Ski og passerer nå under Ramstad-området. Her får du oppdatert informasjon om arbeidet.

Denne artikkelen er eldre enn ett år.

Etter gjennombruddet nordover i retning Oslo den 11. september, der to av tunnelboremaskinene gjorde seg ferdig med jobben, fortsetter tunnelboringen sørover. Tunnelboremaskinene «Anna» og «Magda» vil i løpet av høsten passere under deler av Ramstad-området. Ramstad er det siste nabolaget mot Ski der naboer kan bli berørt av tunnelboringen. Den siste delen av traseen går under område med spredt eller ingen bebyggelse.

En forventer   at husstander som ligger nær tunneltraseen vil merke during når maskinene passerer under deres nabolag. Lyden vil være gradvis tiltagende ettersom tunnelboringen nærmer seg, for så å bli langsomt svakere når maskinene fjerner seg fra boligområdet. I nabovarselet er arbeidet nærmere beskrevet.

Produksjonsstopp i to uker
Det blir to ukers pause i tunnelboringen sørover på begge de to tunnelboremaskinene. Pausen vil være fra morgenen den 30. september, og oppstart vil bli den 15. oktober på formiddagen. Dette betyr at det ikke vil bli støy fra tunnelarbeidet i Ramstad-området i den perioden. Bakgrunnen for stansen er at det skal avvikles lovpålagt ferie for tunnelarbeiderne som har jobbet gjennom hele sommeren.

Følg fremdriften på vårt interaktive kart
På Follobanens fremdriftskart kan du se hvor tunnelboremaskinene befinner seg akkurat nå. Her kan du også søke på din egen adresse. Kartet finner du her: Her er tunnelboremaskinene akkurat nå!

Informasjon direkte på e-post?
Det er viktig for Bane NOR å holde god kontakt med berørte beboere i anleggsperioden. Vi vil jevnlig legge ut informasjon på våre nettsider, og oppfordrer naboer som er interessert til å melde seg på vårt nyhetsvarsel slik at de får oppdateringer direkte til sin innboks. 
Se http://www.banenor.no/follobanennyheter.

Bildet øverst i saken viser arbeidere som feirer gjennombruddet av den første av de to tunnelboremaskinene. Foto: Nicolas Tourrenc.