Positivt møte på Vevelstadåsen

Et 50-talls naboer deltok på det åpne informasjonsmøtet om Follobaneprosjektet på Vevelstadåsen denne uken. Utgangspunktet for møtet var de to tunnelboremaskinene som skal bore under Vevelstadåsen og Sloraveien.

Denne artikkelen er eldre enn ett år.

På møtet, som ble holdt på Langhuset i Gamle Vevelstadvei, ble det fortalt om tunnelboremaskinene som snart vil passere under Vevelstadåsen og Sloraveien, før de fortsetter sørover i retning Ramstad og Endsjø. Gjennombruddet vil være ved Endsjø tidlig i 2019. Hver maskin har en fremdrift på ca. 80-100 meter i uken, og naboer vil få god informasjon om arbeidet underveis. I tillegg til tunnelboremaskinene som borer ut de to hovedløpene vil det sprenges ut tverrforbindelser hver 500 meter. Les mer om tverrforbindelser mellom tunnelløpene

Bane NOR takker alle naboer som møtte opp! Det er viktig for oss å ha en tett dialog med nabolagene som blir berørt i større eller mindre grad. Mange hadde spørsmål om hvor godt lyden fra tunnelboremaskinene vil høres, og om hvilket tilbud Bane NOR kan gi til naboer i anleggsperioden.

Mange av de fremmøtte hadde også spørsmål om hvor traseen går. Du kan gå inn på vårt interaktive kart på http://webgis.no/follobanen for å se hvor traseen går i forhold til egen bolig, og se siste status på hvor tunnelboremaskinene befinner seg. 

 Har du spørsmål til arbeidet kan du ta kontakt med vår nabokontakt Gro Haldis Elden.

Kontaktpersoner i Follobaneprosjektet.

Last ned presentasjonen under.

Velkommen til vårt informasjonssenter

På vårt riggområde i Oslo, har Follobaneprosjektet et informasjonssenter der du kan få mer informasjon om hele prosjektet. Alle naboer er hjertelig velkomne. Senteret ligger nær Oslo S inne på riggområdet til Follobaneprosjektet i Bispegata 13 med inngang fra Trelastgata.

På senteret får man informasjon og fakta om Follobaneprosjektet, Norges største samferdselsprosjekt, gjennom bilder, tekst og video. Se tunnelborremaskinene i miniatyrform, ta en tur ned i tunnelene og inn på Norges største sementfabrikk gjennom Virtual Reality. Du lærer også om det kompliserte arbeidet som å knytte nye jernbanespor til Norges største trafikknutepunkt Oslo S og hvordan den nye stasjonen på Ski bygges. I tillegg er det en utstilling av gjenstander fra de omfattende arkeologiske utgravningene i Oslos middelalderby.

Åpningstider er alle hverdager mellom kl. 11-15, og langåpent på torsdager kl. 11-18. Større grupper kan avtale andre tidspunkt med behov.