Arbeidshelg på Ski gjennomført

Helgen 5.-6. juni ble det første natt- og helgearbeidet på Oslo-Ski gjennomført på Ski stasjon. – Dette gikk veldig bra, sier byggeleder Frank Kobbhaug, og vi har nå lagt et godt grunnlag for de arbeidene vi skal gjøre senere i sommer på Ski stasjon.

Denne artikkelen er eldre enn ett år.

I august skal det settes opp en ny bro som skal bære kabler på tvers av stasjonsområdet, og denne helgen ble fundamentene bygget.  

- Først måtte vi grave opp på plattformen, og deretter støpte vi fundamentene, sier Kobbhaug. Den virkelig store jobben skal skje i august når den nye broen skal reises, og da blir det en ny arbeidshelg.  

Av hensyn til arbeidernes sikkerhet ble togtrafikken stoppet i tolv timer fra lørdag kveld til søndag morgen. NSB var på plass med busser og kundeveiledere for å hjelpe passasjerene frem.

I helgen foregikk det også andre gravearbeider på Ski, og i tillegg ble det gjort vedlikehold på Østfoldbanen mellom Ski stasjon og Langhus.

 

Kabelbroen skal stå tett inntil dagens forgjengerovergang. På midtplattformen foregår arbeidet svært nært jernbanesporet. Foto: Frank Kobbhaug/ Jernbaneverket.

Mens støpearbeidene foregikk ble jernbanesporene dekket til for å beskytte sviller og skinner. Støpebilen stod på plattform en, og betongmassen ble pumpet tvers over sporet og ned til brofundamentene. Foto: Frank Kobbhaug/ Jernbaneverket.