En annerledes vernissasje i Jernbaneveien

Ski stasjon nærmer seg ferdigstilling, og Bane NOR har nå hengt opp godt synlige bannere i Jernbaneveien som informerer om hva og hvordan stasjonen vil se ut når denne tas i bruk 8. august.

Vi håper bildene og informasjonen på plakatene vil sette reisende og publikum i stemning frem til hele Ski stasjon kan tas i bruk – om et halvt år. 

Den som venter.. 
Plakatene som er hengt opp i Jernbaneveien viser med både bilder og illustrasjoner blant annet hvordan den nye jernbaneparken og det 66 meter brede kunstverket vil pryde stasjonen og Ski sentrum. Her kan publikum også lese om vanngardinet som skal komme, den gjennomgående stasjonen fra øst til vest, og ikke minst servicesenteret. Et venterom har vært savnet og etterspurt, med servicesenteret på øst-siden av stasjonen vil reisende og publikum snart få tilgang til både kiosk, toaletter og reiseinformasjon innomhus.  

Gjennomgående stasjon fra august 
Når stasjonen står ferdig etter sommerens arbeid på jernbanen, er øst og vest-siden igjen knyttet sammen. Publikum kan dermed benytte kiss’n ride, sykkelhotell på begge sider av stasjonen, og god kommunikasjon mellom tog-stasjon, bussterminal, parkering og taxiholdeplass. 

Takk for tålmodigheten 
Det har vært en lang periode med utbygging i Ski sentrum, som nå går mot slutten. Både naboer, publikum, reisende og næringslivet har levd tett på støy, støv, maskiner og stengsler.  

Vi takker for tålmodigheten, og håper alle som har vært berørt nå kan se en god og nær ende på utbyggingen.   

Nå ser vi frem til de siste arbeidene og testene som skal gjennomføres i Blixtunnelen – for 11. desember åpner Follobanen, med 11 minutters reise mellom Oslo S og Ski. 

Men, allerede 8. august åpner hele den nye Ski stasjon.