Nå åpnes første halvdel av den nye bussterminalen

Østre del av den nye bussterminalen i Jernbaneveien åpnes søndag kveld. Bane NOR ønsker reisende velkommen til den første halvdelen av den flunkende nye bussterminalen i Ski sentrum.

Siste finpuss: Søndag kveld 7. juni kan publikum ta bussen fra nye bussholdeplasser i sør- og nordgående retning. Publikum kan også benytte området langs næringene i Jernbaneveien (til høyre i bildet) Foto: Bane NOR

Fra søndag kveld erstattes dagens bussholdeplasser i Jernbaneveien med nye holdeplasser på den nye bussterminalen (se kart her). Rutetidene endres ikke.

Milepæl

Arbeidet med østre del av bussterminalen har pågått siden september 2019. Siden den tid er det jobbet både under og over bakken for å nå mandagens åpning. – Dette er en stor milepæl for oss og  en viktig del av arbeidet med å bygge et nytt kollektivknutepunkt i Ski, sier Follobaneprosjektets direktør Per David Borenstein.

Nytt gangmønster

Samtidig som den nye bussterminalen tas i bruk skal Bane NORs entreprenør rive Narvesenkiosken og taxiholdeplassen. Det blir derfor endring av gangmønster i sentrum, som vil skiltes tydelig, og det blir dessverre noe støy for nærliggende bygninger. Selv om den nye østsiden tas i bruk fra mandag, skal «buss for tog» i jernbanens viktige arbeidsperiode i sommer, skje fra vestsiden av Ski stasjon. Les mer om dette her.