Informasjonsbrev til naboer i området rundt Oslo S og Middelalderparken

I dette informasjonsbrevet ønsker Bane NOR/Follobaneprosjektet å bidra til å skape mer forutsigbarhet for våre naboer rundt støy og andre forhold knyttet til prosjektets anleggsarbeid. I desember sendes det ut nyhetsbrev med informasjon om videre arbeid og fremdrift i hele Follobaneprosjektet.

Denne artikkelen er eldre enn ett år.

Arbeid i ukene fremover
Arbeidet med Follobaneprosjektet i Oslo er utfordrende. For tiden pågår det anleggsarbeid døgnet rundt både ved Bispegata og inne i tunnelen i Ekebergåsen. På grunn av krevende bergforhold tar masseuttaket inne i Ekebergåsen noe lengre tid enn antatt og arbeidet vil etter planen være ferdig i begynnelsen av januar. Stilleperioden overholdes mellom klokken 23:00 og 01:00.

Fra 21. desember, på ettermiddagen til klokken 06:00 2. januar, vil det være pause i dette arbeidet.

Natt til lørdag 1. desember skal det utføres pakking på spor 5-3, 7 og 8 på Loenga. Dette arbeidet vil kunne medføre noe mer støy enn normalt. Har du spørsmål? Se kontaktinfo nederst i informasjonsbrevet.

Arbeidet ved Bispegata består av massehåndtering, generell anleggsvirksomhet og betongarbeid. Noen ganger må prosjektet foreta støp av tunnelens topplate. Dette arbeidet kan pågå kveld og natt, og kan forårsake noe mer støy enn normalt anleggsarbeid. Arbeidet pågår på kveld og natt av sikkerhetsmessige årsaker da det er langt mindre trafikk på den tiden av døgnet. Samtidig krever støpningen kontinuitet fordi støpen herdes raskt. Ved Bispegata/Ladegården er det planlagt støpningsarbeid på morgenen den 3. desember og på kvelden den 5. desember.

Har du spørsmål - Ta kontakt!
Om du ønsker generell informasjon om Follobaneprosjektet kan du besøke vårt INFOsenter i Bispegata som er åpent hver dag fra 11:00 til 15:00 mandag til fredag og 11:00 til 18:00 på torsdager. Velkommen!

Dersom det er beboere som plages av støy fra Follobanens anlegg i så stor grad at helsen kan bli alvorlig truet, ber vi om at dere tar kontakt.

Bane NOR beklager ulemper dere kan oppleve på grunn av utbyggingen av Follobanen og vi takker for tålmodighet og samarbeid. Vi ser frem til å kunne tilby nye Follobanen – direktelinje mellom Oslo og Ski – tilrettelagt for halvert reisetid.

Kommunikasjonsrådgiver/Nabokontakt
Stian Westin e-post: stian.westin@banenor.no
Nabovakttelefon (utenom arbeidstid)
459 75 212
Sentralbord
Tlf: 05280 e-post: follobanen@banenor.no