Informasjon til naboer rundt Oslo S og Middelalderparken- arbeid i sommer

I forbindelse med bygging av den nye Follobanen skal Bane NOR arbeide hele døgnet i 6 uker i sommer. Bane NOR beklager ulempene dette medfører for de nærmeste naboene.

Denne artikkelen er eldre enn ett år.

Arbeidet utføres fra 22.juni til 5.august.
Strekningen Oslo S-Ski blir i stengt for togtrafikk 22.-23.6 og 29.6-4.8. Vy tilbyr alternativ transport (se nettsiden til Vy for mer informasjon).

Arbeidsområdet strekker seg fra plattformene på Oslo S til Loenga, langs Østfoldbanen til Bekkelagstunnelen. I tillegg til Follobanen sine arbeider vil Infrastruktur utføre vedlikeholdsarbeider.

På Oslo S skal det utføres gravearbeider, jetpeling, betongarbeider samt jernbanetekniske arbeider med pukk, skinner, kontaktledning og kabler.

På Loenga skal det utføres mindre jernbanetekniske arbeider. På Sydhavna skal det utføres jernbanetekniske arbeider som graving, utlegging av pukk, skinner, kontaktledning og kabler.

Støyende arbeider er i utgangspunktet planlagt utført på dagtid.
Oslo kommune, ved Bydel Gamle Oslo, har innvilget støydispenasjon for arbeidet.

Oslo kommune og Trikkeprosjektet
I løpet av perioden 2019-2020 skal Bispegata få ny trikketrasé, nye holdeplasser og sykkelfelt i begge retninger. Oslo kommune startet opp dette arbeidet i slutten av januar og i den forbindelse ble Bispegata stengt permanent for personbiltrafikk mellom Trelastgata og Oslo gate. I hele 2019 blir det anleggs- og betongarbeider i byggeområdet. For spørsmål knyttet til Trikkeprosjektet kontakt: nabokontakt@bym.oslo.kommune.no

Sporfornyelse i Lodalen
I sommer starter prosjektet med å fornye deler av sporområdet i Lodalen. Prosjektet består hovedsakelig av å bytte pukkmasse, skinner og sviller. Les mer i denne nettsaken der kontaktinformasjon også står oppført.

Har du spørsmål - Ta kontakt!
Follobaneprosjektet kan tilby enkelte avbøtende tiltak (f.eks. alternativ overnatting) i perioder med ekstra støyende arbeid over lang tid og når støygrenser blir overskredet. Ta kontakt, så vil vi være behjelpelige med å finne en god løsning. Follobaneprosjektet overvåker kontinuerlig støynivået med støymåling og vurderer den eventuelle ulempen vi påfører boligene.

Om du ønsker generell informasjon om Follobaneprosjektet kan du besøke vårt INFOsenter i Bispegata som er åpent hver dag fra 11:00 til 15:00 mandag til fredag og 11:00 til 17:00 på torsdager. Hjertelig velkommen!
Bane NOR beklager ulemper dere kan oppleve på grunn av utbyggingen av Follobanen og vi takker for tålmodighet og samarbeid. Vi ser frem til å kunne tilby nye Follobanen – direktelinje mellom Oslo og Ski – tilrettelagt for halvert reisetid.

Fra og med 24. mai publiserer vi informasjonsbrevene på Follobanens nettsider og det kan mottas på e-post ved å abonnere på nyheter fra Follobaneprosjektet. Velg mellom nyheter fra hele eller deler av prosjektet. Se http://www.banenor.no/follobanennyheter. Dersom du ønsker å motta brevet i et annet format, ber vi deg ta kontakt.

Kommunikasjonsrådgiver/Nabokontakt
Trond Hovland
e-post: follobanen@banenor.no
Tlf: 477 94 866 (man-fre 09:00-16:00)
Nabovakttelefon (utenom arbeidstid)
Tlf: 459 75 212 (16:00-22:00 man-fre, 11:00-16:00 i helgedager - merk; ikke SMS)
Sentralbord
Tlf: 05280