Samferdselsministeren åpnet nye Ski stasjon

Vestre del av nye Ski stasjon er offisielt åpnet av samferdselsminister Knut Arild Hareide. Sammen med ordfører Hanne Opdan, konsernsjef Gorm Frimannslund og prosjektdirektør Per David Borenstein markerte Hareide den første ferdige delen av Follobanen.

Samferdselsminister Knut Arild Hareide åpnet den vestre delen av Ski stasjon. 
Foto: Trygve Indrelid/NTB Kommunikasjon

- Godt fungerende togstasjoner er viktig for å gjøre togtilbudet mer attraktivt, og Ski stasjon blir et topp moderne kollektivknutepunkt, sa Hareide under åpningen mandag 14.september.

Hele stasjonen får blant annet seks nye spor, to nye reisetorg med trappeamfi og beplantning og flere plasser til sykkelparkering. Stasjonen får også universell utforming med god tilgjengelighet for alle, og en 10 meter bred undergang, som vil sikre enkel tilgang til både øst- og vestsiden av Ski.

- Jeg gleder meg veldig over å se hvor lys, oversiktlig og trygg undergangen oppleves. Stasjonen har blitt flott og moderne, og jeg vil takke Bane NOR og alle som har bidratt til å gjøre stasjonen mulig. Jeg tror alle gledes over å se stasjonen ferdig, sa ordfører i Nordre Follo kommune Hanne Opdan.

Knutepunkt

Nye Ski stasjon har blitt både et nytt landemerke og et kollektivknutepunkt i stasjonsbyen Ski. Her skal Bane NOR legge til rette for et nær doblet togtilbud mellom Ski og Oslo. Frem til det er klart for trafikk gjennom den lange Blixtunnelen i desember 2022 er det regiontog og lokaltog på den eksisterende Østfoldbanen som skal bruke denne nye stasjonen.  

- Kapasiteten på Østfoldbanen er til tider sprengt. Follobanen vil gi et bedre togtilbud for veldig mange mennesker, med flere avganger, raskere togreise, bedre punktlighet og bedre trafikkavvikling mellom Ski og hovedstaden, poengterte Hareide.

- Det ser fantastisk flott ut, skrøt samferdselsminister Hareide av nye Ski stasjon vest. Foto: Trygve Indrelid/NTB Kommunikasjon

Viktig milepæl

Blant de fremmøtte var det ingen tvil om at åpningen av nye Ski stasjon vest var en stor dag.

- Dette er en milepæl og en viktig del av InterCity-utbyggingen som utvider bo- og arbeidsmarkedsregionene rundt Oslo. Det er flott at vi nå ser de første ferdige resultater av satsingen på denne store, kompliserte jernbaneutbyggingen, sa Gorm Frimannslund, konsernsjef i Bane NOR.

- Det er en stor glede å få lov til å markere offisielt at vestre del av Ski stasjon er åpen, understreket Hareide, og la til: Jeg vil gjerne si gratulerer til Bane NOR, til entreprenører, til lokale myndigheter og Ski kommune, og ikke minst til de reisende.

Knut Arild Hareide og Per David Borenstein hilser på riktig "koronavis". Foto: Trygve Indrelid/NTB Kommunikasjon