Ski hensetting har entreprenør

Sarpsborg Park & Anlegg er innstilt som entreprenør for grunnarbeider på prosjektet Ski hensetting.

Illustrasjoner viser hvordan hensettingssporene på Ski stasjon vil se ut når anlegget er ferdig i 2014. Foto: JBV/MulticonsultValg av entreprenør falt tirsdag 11. april. Hele 10 firmaer var interessert i å være med i anbudsprosessen. Tre selskaper klarte ikke prekvalifiseringen grunnet mangel på miljøsertifikat ISO 14001.

Sarpsborg Park & Anlegg er ikke ukjent for Jernbaneverket. Firmaet fikk tildelt en mindre kontrakt for etterarbeider på Ski stasjon sommer 2010.

- Økonomisk stilte Sarpsborg Park & Anlegg med det mest fordelaktige tilbudet. Nå har de fått et oppdrag som har en prislapp på 122 millioner kroner. Firmaet har en imponerende maskinpark som vi ser fram til å sette i sving på Ski stasjon, sier Frank Kobbhaug, prosjektleder på Ski hensetting.

- En utfordrende jobb
Sarpsborg Park & Anlegg er inne i andre større prosjekter i Østfold. Blant annet utfører de grunnarbeider for tunnelforbindelsen mellom Fredrikstad og Kråkerøy og nye E18 gjennom Mysen.

Prosjektleder Vegard Johansen i Sarpsborg Park & Anlegg ser fram til å starte arbeidene på Ski stasjon i midten av mai.

- Vi har nå fått en større jobb på Ski stasjon, og oppdraget viker veldig interessant. Det er en god del detaljer knyttet til arbeidene, derfor bruker vi nå tiden til å sette oss inn i arbeidsomfanget. Å jobbe inntil jernbanespor i drift kan bli utfordrende, men vi skal løse det på best mulig måte i samarbeid med Jernbaneverket, sier Johansen.

Mellom 30 og 40 personer fra Sarpsborg Park & Anlegg skal jobbe med bygging av Ski hensetting.