Tunneltur i Bærum for 160 personer

Nærmere 160 påmeldte deltok søndag 10. april på busstur til den nye Bærumstunnelen på andre siden av fjorden. Her fikk nysgjerrige se, ta og følge på en jernbanetunnel under bygging, slik at de vet hvordan tunnelarbeider foregår før de får Follobanen under føttene.

Denne artikkelen er eldre enn ett år.

Toget i tunnelen. Av Luna 7 år.Jernbaneverket inviterte alle interesserte med på busstur til jernbanetunnelen som bygges mellom Lysaker og Sandvika. Busser kjørte fra Ski og Kolbotn, fra Rosenholm og over Ekebergplatået, fra Oslo S og fra Sandvika stasjon.


Tunnelen mellom Lysaker og Sandvika inngår i den nye Askerbanen, og åpner i august. Bæringene var selvfølgelig også velkomne til å komme ned i sin ”egen” tunnel.


- Bærumstunnelen er nesten ferdig, men vi ville også vise frem hvordan det ser ut ved tverrslag og nødutganger, fortsetter Anne Kathrine Kalager. Tunnelen er trygt plassert under bakken, men tegneren er anonym.De færreste har et forhold til hvordan tunnelbyggingen foregår, hva et tverrslag er og hvordan nødutgangene ser ut oppe i dagen – men det kan altså turdeltagerene se ved selvsyn på denne turen. 

Jernbaneverket fikk også noen flotte tegninger av de minste som var med på turen. Se tegningene i denne saken, og klikk for å få større bilde. Flere tegninger vil bli lagt ut!


Follobanen i 3D
På turen stilte Jernbaneverket med fagfolk for å svare på det meste av jernbanespørsmål. Og spørsmålene haglet om kapasitet, rømningsveier, hastighet på togene og mye annet.  


- Bussturen var lagt opp som en liten rundreise på Lysaker-Sandvika, sier Kalager. Først fikk alle låne verneutstyr ved Engervannet. Vi hadde blant annet sko fra størrelse 29 til 52, og vester og hjelmer i alle størrelser. Verneutstyret er påkrevd for å kunne gå inn i tunnelen – selv når det ikke foregår anleggsarbeider der.


Folk i og utenfor tunnelen. Tegneren er anonym, men kanskje er det Seyi, Kay eller Jole?Toget på vei ut av tunnelen. Av Matheo.

 

- Etter en spasertur i tunnelen kjørte bussen til en nødutgang ved Ballerud Hagesenter, og så til tverrslaget og riggområdet ved Skallum. På Skallum viste vi også 3D-modellen av Follobanen.


Du kan se en video med overflyvning av Follobanens trasé til høyre i denne saken.
Tunnelen, tegnet av anonym.Toget, tegnet av anonym.