Ski hensetting har entreprenør

Sarpsborg Park & Anlegg er innstilt som entreprenør for grunnarbeider på prosjektet Ski hensetting.

Denne artikkelen er eldre enn ett år.

Illustrasjoner viser hvordan hensettingssporene på Ski stasjon vil se ut når anlegget er ferdig i 2014. Foto: JBV/MulticonsultValg av entreprenør falt tirsdag 11. april. Hele 10 firmaer var interessert i å være med i anbudsprosessen. Tre selskaper klarte ikke prekvalifiseringen grunnet mangel på miljøsertifikat ISO 14001.

Sarpsborg Park & Anlegg er ikke ukjent for Jernbaneverket. Firmaet fikk tildelt en mindre kontrakt for etterarbeider på Ski stasjon sommer 2010.

- Økonomisk stilte Sarpsborg Park & Anlegg med det mest fordelaktige tilbudet. Nå har de fått et oppdrag som har en prislapp på 122 millioner kroner. Firmaet har en imponerende maskinpark som vi ser fram til å sette i sving på Ski stasjon, sier Frank Kobbhaug, prosjektleder på Ski hensetting.

- En utfordrende jobb
Sarpsborg Park & Anlegg er inne i andre større prosjekter i Østfold. Blant annet utfører de grunnarbeider for tunnelforbindelsen mellom Fredrikstad og Kråkerøy og nye E18 gjennom Mysen.

Prosjektleder Vegard Johansen i Sarpsborg Park & Anlegg ser fram til å starte arbeidene på Ski stasjon i midten av mai.

- Vi har nå fått en større jobb på Ski stasjon, og oppdraget viker veldig interessant. Det er en god del detaljer knyttet til arbeidene, derfor bruker vi nå tiden til å sette oss inn i arbeidsomfanget. Å jobbe inntil jernbanespor i drift kan bli utfordrende, men vi skal løse det på best mulig måte i samarbeid med Jernbaneverket, sier Johansen.

Mellom 30 og 40 personer fra Sarpsborg Park & Anlegg skal jobbe med bygging av Ski hensetting.