Se den nye jernbanen i Hamar

For at det skal være enkelt å finne og se på den nye jernbanen i Innlandet har Bane NOR fått laget en webportal for Hamar-prosjektet. Her ligger alle bilder ute, og portalen blir oppdatert jevnlig.

Denne artikkelen er eldre enn ett år.

I portalen finner du stillbilder, prinsippskisser og 360 views:

Webportalen – icdb.no

Prosjektsjef Lars Eide sier at det tidsvis kan være  litt vanskelig å finne fram på nettet. Derfor har han et tydelig tips: - Spør en venn, eller enda bedre en sønn på 16. De under 30 gjør dette på to sekunder.

Kort fortalt så skal man klikke på symbolene på kartet. Da får man opp stillbilder, illustrasjoner eller 360 views. Under hvert bilde er det en beskrivelse av bildene. Når du trykker på knappen for øst og vest får du opp generell informasjon om alternativene. Det er også linker til filmer som er produsert av Bane NOR. Spesielt anbefaler vi InterCity-filmen om togparkering.

Ligger også to filmer i bunnen av denne artikkelen. Den ene er en veiledning til webportalen. Den andre om InterCity-utbyggingen. 

Oppdateringer
I portalen ligger også de første oversiktsbildene av alternativene som legges fram i slutten av denne måneden. Dette er stillbilder som viser hvordan det kan bli i øst og vest når jernbanen er ferdig i 2034.


Webportalen skal oppdateres når det blir offentliggjort nye bilder. Neste tidspunkt blir i forbindelse med Bane NORs forslag til kommunedelplan for dobbeltspor gjennom Hamar. Forslaget kommer onsdag 27. november.