Ungdommens dag i bylaben

Kommende tirsdag, den 20. november klokka 15.00 – 18.30, inviterer Bane NOR ungdommen til en prat om planlegging av dobbeltsporet gjennom byen. Sofapraten med en Bane NOR-ansatt starter klokka 16.00, pizza serveres fra 15.30.

Denne artikkelen er eldre enn ett år.

Og her er filmen som sier noe om hva folk lurer på.

På høring
Planprogrammet for dobbeltsporet er nå på høring. Samtidig er det full aktivitet på bylaben i Hamar sentrum med filmer og foredrag. Bane NOR har så langt gjennomført to foredrag i november, og flere står for tur. I tillegg gjennomfører vi møter med ulike aktører og interessegrupper for å drøfte ulike sider ved jernbanesaken.

Aldersgrense
Vilde Rooth er arealplanlegger i Bane NOR, og jobber med Hamar. Hun forteller at arrangementet kommende tirsdag kun er åpent for de under 35 år. Rooth er nyutdannet fra NMBU på Ås.

- Denne kvelden er det ungdommen som gjelder. Jeg kommer til å innlede om jernbanesaken før vi deretter har en sofaprat med representanter fra ulike ungdomsmiljøer lokalt. Det er tross alt ungdommen som skal bruke både dagens og fremtidens jernbane lengst, så dette blir en viktig kveld. Vi håper det kommer mange, sier Rooth.

 Seks uker
Høringsperioden for planforslaget er på seks uker, og Bane NOR oppfordrer alle som har en mening om jernbanesaken til å si hva de mener enten på e-post eller via  andre kanaler.

Vi bruker hamar@banenor.no  og forslaget vårt finner du her.