Åpner ny publikumsinngang og parkeringsplass i Arna

13. mai åpner både den nye publikumsinngangen på sørsiden av Arna stasjon og 120 etterlengtede parkeringsplasser.

Denne artikkelen er eldre enn ett år.

Prosjektleder Johan Kråkenes i Bane NOR (til venstre) og anleggsleder Jan Kvingedal i Skanska på toppen av trappen til den nye publikumsadkomsten på Arna stasjon.

Arna stasjon er under ombygging og med åpningen av arealene på sørsiden går byggeprosjektet over i en ny fase.

Entreprenøren Skanska som har stått for byggingen skal nå ha to års pause i arbeidet mens de jernbanetekniske installasjonene kommer på plass på stasjonen og i nye Ulriken tunnel. Deretter kommer samme entreprenør tilbake for å fullføre ombyggingen av stasjonen. 

Pen utforming og holdbare materialer
I de nye trappene og overbygde rampene er det i hovedsak benyttet betong, stål og glass. 

- Dette er så og si vedlikeholdsfrie materialer, som også har lang levetid, forteller prosjektleder for Arna stasjon, Johan Kråkenes, i Bane NOR.

Utformingen er det arkitekter hos rågiveren Norconsult som har stått for, og både prosjektlederen og entreprenørens anleggsleder, Jan Kvingedal, er svært fornøyde med resultatet. 

Takker tålmodige reisende
Byggevirksomheten har ført til at parkeringsplassen har vært delvis stengt og adkomsten på sørsiden har også vært midlertig flyttet.

- Vi vet at mange ser frem til spesielt at parkeringen nå åpner opp igjen, og benytter anledningen til å takke de reisende for tålmodigheten, sier Kråkenes.

Den nye publikumsadkomsten er i hovedsak bygget i betong, stål og glass. 
Etterlengtet nyåpning: Det er stor etterspørsel etter parkeringsplasser ved Arna stasjon.