Se feiringen i nye Ulriken tunnel

4. desember var det duket for stor feiring i den nye tunnelen som bygges i Bergen. Både dåp, start av tunnelboremaskinen og Sankta Barbara ble markert.

Denne artikkelen er eldre enn ett år.

Byråd for Byutvikling i Bergen, Anna Elise Tryti, foretok den høytidelige dåpen av Ulrikke på arrangementet 800 meter inne i fjellet i selskap med 200 gjester. 

Byråd Anna Elisa Tryti var gudmor for tunnelboremaskinen Ulrikke

Det var også en katolsk prest til stede og sørget for en egen seremoni for tunnelarbeidernes skytshelgen Sankta Barbara. Også tunnelboremaskinen ble velsignet av presten Alois Brodersen.

Tryti ønsket Ulrikke lykke til på den lange ferden gjennom det mektige fjellet Ulriken, før hun døpte maskinen i champagne. 

Det var også musikalske innslag, taler og behørig avfyring av salutt før tunnelboremaskinen fikk sin prøvestart.

Den katolske presten Alois Brodersen lytter til musikken under arrangementet i nye Ulriken tunnel

Skytshelgenen Barbara
Sankta Barbara-feiring er svært vanlig blant katolikker i Europa for øvrig. Hos den østerrikske delen av entreprenøren til nye Ulriken tunnel, er det ansatt mange katolikker, og også mange av tunnelarbeiderne er katolske. Derfor er det viktig for prosjektet å markere denne dagen. 

Pensjonering med dunder og brak 
Det var sprengningsleder i Skanska, Martin Bruvik, som fyrte av salutten til ære forSprengningleder Martin Bruvik fyrte av salven for Sankta Barbara på sin siste arbeidsdag før pensjonisttilværelsen

Sankta Barbara på sin siste arbeidsdag før han ble pensjonist. 

Til tross for 25 år i tunnelbransjen hadde han aldri tidligere vært med på Sankta Barbara-feiring, så det ble en ny opplevelse også for Bruvik. 

En ordentlig salutt og etterfølgende feiring med gode kolleger høvet også godt på den siste arbeidsdagen for en erfaren anleggskar!