Vil du rusle over Hallevannetbrua?

Søndag 24. april 2016 kl. 12.00-16.00, inviterer Jernbaneverket og Skanska til åpen dag på anlegget til Farriseidet-Porsgrunn prosjektet.

Denne artikkelen er eldre enn ett år.

Prosjektet er inne i sitt fjerde byggeår, og de fleste konstruksjonene er nå så godt som ferdige. Den mest spektakulære konstruksjonen i prosjektet, er nok Hallevannetbrua utenfor Larvik. Brua som det har tatt to å bygge er 468 meter lang, 20 meter høy og 16 meter bred.

Søndag 24. april kl.12.00-16.00 åpner vi denne delen av anlegget for publikum. Dette blir den eneste muligheten til å spasere over brua.

Det er strekningen mellom Paulertjønn og Hallevannet som åpnes for publikum denne søndagen. Det blir atkomst fra gamle E-18/Gamle Sørlandske, og vi lager en parkeringsplass ved Paulertjønn. Her blir det skiltet hvor det er mulig å ta av veien for å parkere.

Kartet viser hvilken del av prosjektet som åpnes for publikum. Klikk på kartet for å åpne større versjon. Googlemaps/Jernbaneverket

Jernbaneverket og Skanska stiller med en stand inne i viltovergangen (en 100 m lang betongtunnel) som er bygd på denne delen av anlegget. Vi serverer grillpølser, saft og kaffe.

Strekningen som åpnes for publikum er ca. 1 km. lang, og det er ca. 500 meter å gå fra den delen av parkeringsplassen som er lengst unna Viltovergangen og ca. 1 km. til brua.

Det er viktig med gode sko når dere besøker anlegget denne søndagen, underlaget/gangbanen frem til brua er grovt og består av stein/grus. 

På bildet har vi markert hvor parkeringsplassen er, og hvor vi kommer til å ha stand. Klikk for større versjon. Foto/illustrasjon: Anne Mette Storvik/Trine Bratlie Evensen