PEAB til Ofotbanen

Entreprenørselskapet PEAB, med svensk prosjektledelse, har fått entreprisen på forberedende arbeider (E01) på prosjektet Narvikterminalen-Fagerneslinja.

Denne artikkelen er eldre enn ett år.

 Johan Hansson fra PEAB (midten) var godt fornøyd med å signere avtalen med prosjektsjef Nils Moen (t.v.) og prosjektleder Stein-Hugo Steffensen. <strong> Foto: Stig Herjuaune </strong> 
Johan Hansson fra PEAB (midten) var godt fornøyd med å signere avtalen med prosjektsjef Nils Moen (t.v.) og prosjektleder Stein-Hugo Steffensen. 
Foto: Stig Herjuaune 

Svenske Johan Hansson smilte godt da han underskrev kontrakten på forberedende arbeider til prosjektet Narvikterminalen-Fagerneslinja.

Han sier det passer godt å få mer å gjøre i Narvik, da PEAB også har entreprisen for terminal og kaianlegg for Northland Resources AB på Narvikterminalen.

Johan Hansson og hans team går i gang med de første tiltakene for Jernbaneverket allerede i uke 26.

 PEAB har tung erfaring med å bygge jernbane i Sverige. Blant annet bygde de 3 større bruer på Botniabanan for noen få år siden. Akkurat nå er de i ferd med å ruste opp jernbanestrekningen Emmaboda - Karlskrona. Den jobben skal ferdigstilles i 2013. PEAB er en ledende aktør innen bygg og anlegg i Norden med en omsetning på over 40 milliarder svenske kroner, og omlag 15.000 ansatte.

Prosjektleder Stein-Hugo Steffensen i Narvik ønsker svenskene velkommen, og ser fram til at PEAB kommer i gang med sin del av prosjektet.