Ganddal godsterminal er i drift

Onsdag 2.januar klokken 13.52 setter det første godstoget med avgang fra Ganddal godsterminal i Sandnes kursen mot Oslo og Alnabru. Siste godstog fra den gamle godsterminalen i Paradis i Stavanger gikk den 30. desember 2007.

Denne artikkelen er eldre enn ett år.

Lossingen er i gang på den nye terminalen i Ganddal. Foto: Kjell S. HaugeKlokken 04.30 i onsdag morgen 2.januar rullet det første godstoget fra Østlandet inn på den nye godsterminalen. Terminalsjef Kjell S. Hauge i Terminaldrift AS er godt fornøyd så langt. Med en hektisk romjul meddeler han onsdag formiddag at alt er i rute og at lasting til godstoget med avgang klokken 13.52 er i gang.


Terminalen erstatter den gamle og trange terminalen på Paradis i Stavanger og vil etter hvert gi betydelig større kapasitet for godstrafikken.

Ganddal godsterminal ligger i Sandnes kommune ved Stavanger. Terminalen er direkte knyttet til hovedvegnettet på Nord-Jæren via den nye riksveg 44. Den nye terminalen skal driftes av selskapet Terminaldrift AS på oppdrag for Jernbaneverket.

Den nye terminalen har tre 600 meter lange spor med tilhørende lastegater for container- og trailertog. Den har egne spor med ramper for bil-tog og den har et skifteområde. I tillegg er det avsatt områder for godsspeditørene.

Inntil sikringsanlegget som bygges for terminalen er ferdig, vil togtrafikken på terminalen bli styrt manuelt av en trafikkstyrer fra Jernbaneverket.

Offisiell åpning av terminalen skal etter planen skje 21. januar av statsråd Liv Signe

Ganddal godsterminal tas i bruk for de første togene 2.januar 2008. (Foto: Jernbaneverket)