Nye Værnes holdeplass

Byggetrinn 1 ved Værnes holdeplass ble tatt i bruk søndag 14. desember, innglassede gangbroer mellom tog og fly legger til rette for at flere velger toget som transportmiddel til og fra Værnes.

–Byggetrinn 1 i dette utbyggingsprosjektet er den delen som har størst betydning for passasjerene, forteller prosjektsjef i Område Midt, Nils Moen. Fra 14. desember tilbyr vi venterom over holdeplassen og gangbroer som leder til flyterminalen. Venterom og gangbroer er klimatisert og bidrar til en markert forbedring for de som tar toget, tidligere måtte passasjerene gå utendørs for å komme seg til holdeplassen.  Selv om det var tak over gangveien var man ikke beskyttet mot kuldegrader og sidelengs regn og blåst.

Funksjonelt og moderne
En viktig bestanddel i dette byggeprosjektet er det nybygde venterommet som henger over holdeplassen med sin moderne arkitektur. Det nye venterommet er 480 kvadratmeter stort og har 30 sitteplasser med panoramautsikt over sporet. Mellom venterommet og plattformen går det rulletrapper, trapp og heis. Plattformen skal bli 255 meter lang og har montert standard utrustning; benker, lys og kundeinformasjonsanlegg. I tillegg er det bygget plattformtak, når byggetrinn 2 er ferdig vil taket strekke seg i 111 meters lengde. Den nye holdeplassen er bygget med universell utforming som gjør den bedre å bruke for alle.

Mellom tog og fly
Fra Terminal vest kan de som skal ta toget gå direkte ut til holdeplassen, enklere og raskere kan det ikke bli. For passasjerer som skal til og fra Pir vest, hvor man finner sikkerhetskontrollen, må man gå fra venterommet, via glasskorridoren og inn til terminalen.

Videre fremdrift
Byggetrinn 2 er fornyelse av den sørlige delen av plattformen. Dette arbeidet settes i gang nå og skal være ferdig i juni 2015.  – Når alt arbeidet ved Værnes holdeplass er ferdig forventer vi å ha brukt 111 millioner kroner, avslutter prosjektsjef Moen.

Men først er det velfortjent juleferie for både samarbeidspartnere og egne ansatte.