Åsland: Høring avsluttet for 4 TBM

Høringsfristen for utvidelse av anleggsområdet til Follobanen på Åsland gikk ut 3. februar. Oslo Kommune og Jernbaneverket har mottatt flere bemerkninger som blir gjennomgått i disse dager.

Denne artikkelen er eldre enn fem år.

Follobanen arrangerte et informasjonsmøte for naboer og andre berørte rundt Åsland den 27. januar. Follobaneprosjektet informerte om de utvidede planene på anleggsområdet på Åsland etter at Jernbaneverket bestemte seg for å bruke fire i stede for to tunnelboremaskiner.

Rundt 50 engasjerte berørte møtte opp på Bjørndal Skole for å høre om planene og få muligheten til å stille spørsmål rundt den nye reguleringsplanen.

Svein Sørheim, leder offentlig plan i Follobanen informerer.

Høyt engasjement
- Oppmøtet var veldig bra og de mange spørsmålene vitner om et høyt engasjement og kunnskapsnivå blant naboene, forteller Svein Sørheim, leder for offentlig plan i Follobanen, Jernbaneverket.

Nå skal reguleringsplanen merknadbehandles i løpet av februar. Etter det skal den behandles i Oslo Kommune.

Nyhetsbrev
I forbindelse med at oppstart for de forberedende arbeidene på Åsland nærmer seg har Follobaneprosjektet satt i gang flere informasjonstiltak i området. Et av dem er et ukentlig nyhetsbrev som forteller om kommende aktiviteter på Åsland.
Du kan melde deg på nyhetsbrevet ved å sende en mail til follobanen@jbv.no og merk den “Åsland”.