Ny rekord på åpen dag 2015!

Ikke mindre enn 1281 personer møtte opp da prosjekt Holm-Nykirke arrangere åpen dag i den nye stasjonshallen søndag 23. august. I år ble det satt opp minibuss for forflytningshemmede i shuttle- trafikk, og 35 personer benyttet seg av tilbudet.

Denne artikkelen er eldre enn fem år.

Jernbaneverket stilte med ikke mindre enn 23 personer, hvorav fem var innleide ungdommer. Og det trengtes! Tidevis var det lang kø, men folk var utrolig blide og hyggelige. Isbilen sørget for at kø-ståerne fikk is, og det gjorde godt i varmen.

Folk fikk for første gang gå inn gjennom den nye stasjonsbygningen, opp rampa til plattform, gjennom hallen og ut søndre inngang. De fikk se en hall som begynner å ta form, og ordet "imponerende" ble hyppig brukt.

Torben Trogstad svarte villig vekk på spørsmål.
Betraktelig kaldere hadde de det, de som bemannet Jernbaneverkets stand inne i hallen. Men de holdt fortet, og svarte på utallige spørsmål fra interesserte tilskuere.

Anders Schulstad forteller - muligens noe om taket. 


Denne familien har vært på alle de åpne dagene, pluss at mamma Rita Pettus (bak, til høyre) var med på gjennomslaget. Hun var nemlig én av dem som ga Holmestrandporten navn. Samboer Tommy Hermansen bak til venstre.
Barna (fra venstre): Didrik André, Anniken Beatrice og Dennis Alexander. 

Frank Pinås entret porten som besøkende nummer tusen.  Det vanket verken hornmusikk eller champagne, men han fikk i alle fall tilbud om en is.

Busstransport
Tidligere har det vært umulig for rullestolbrukere eller forflytningshemmede å ta seg inn i hallen. I år satte vi opp en minibuss som også kunne frakte rulletoler. Dette ble godt mottatt, og 35 personer benyttet seg av tilbudet.

Bertil Nerdrum rullet fornøyd inn i bussen som skulle frakte ham inn i stasjonshallen.


Sonja Lybæk Kristensen og Runar Kristensen (i midten) ble med bussen.
-Jeg er litt gæærn i pedalene, fleiper Runar. De synes busstransport var et fint tiltak.
-Det var fint at det var med en guide som fortalte om det vi så, sier Sonja.
Per Bye (til høyre) tok turen gjennom hallen til fots. Han bor rett ved siden av det som blir heisinngang på toppen.
-Jeg får kanskje tre minutter å gå, sier han fornøyd.

-Det er helt fantastisk at dere inkluderer oss på den måten dere gjør med åpen dag, sa Synnøve Bjerke, etter at hun og Arne Bjerke hadde fullført løypa gjennom hallen. 

Alle foto: Anne Mette Storvik