Toget og Byen

Nye Holmestrand stasjon er på programmet til Oslo arkitekturtriennale, som i år arrangeres for femte gang. Det er utstillingen “Toget og Byen” som skal trekke triennales deltagere til Holmestrand.

Denne artikkelen er eldre enn fem år.

Oslo arkitekturtriennale er Nordens største arkitekturfestival, en festival som blir arrangert i Oslo hvert tredje år. Gjennom ulike arrangementer som utstillinger, konferanser mm. skal triennale utfordre arkitekturfeltet, øke bevisstheten hos besøkende og inspirere publikum.

Tittelen for årets arkitekturtriennale er “Bak den grønne døren – arkitektur og drømmen om bærekraft”, og programmet består av flere utstillinger.

Ustillingen "Toget og Byen" er tilgjengelig på Pakkhuset i Holmestrand fra 13. oktober til 30. november. Illustrasjon: NTNU«Toget og Byen» er en utstilling som settes opp i Pakkhuset på Holmestrand jernbanestasjon fra 13. oktober til 30. november. Utstillingen er et samarbeid mellom NTNU, Fakultet for arkitektur og billedkunst, Holmestrand kommune, Holmestrand Næringsråd og Jernbaneverket.

I Pakkhuset vil det være modeller, flyfoto, kart og analyser av hva følgene av jernbaneutbyggingen kan bli for Holmestrand. I tillegg stilles det ut redskaper og maskindeler brukes for å drive tunnelen.  

Utstillingen åpner 13. oktober, det markeres med en triennalutflukt med tog fra Oslo til Holmestrand. De besøkende får med seg en omvisning i stasjonshallen som er under bygging i Holmestrand, i tillegg til omvisning i Holmestrand med tilhørende orienteringer.  En ekstra utflukt settes opp 27. oktober, i tillegg til at Pakkhuset åpner enkelte kvelder i utstillingsperioden for andre interesserte.

Les mer om ustillingen