Storinnrykk på åpen dag

Naboene gikk mann av huse for å besøke prosjektet Holm-Nykirke. Anslagsvis 700 personer besøkte anleggene, og flere enn 500 var inne i tunnelene.

Denne artikkelen er eldre enn fem år.

Nesten 550 besøkende var inne i tunnelen søndag.
Allerede en halv time før annonsert start var de første gjestene på plass. Og etterhvert ble både busser, parkeringsplasser og verkstelt fulle av gjester.     

- Dette er over all forventning og veldig hyggelig, forteller prosjektleder Morten Klokkersveen. Sammen med mange av sine kolleger tilbrakte han søndagen på anlegget for å ta seg av de hundrevis av besøkende.

-Vi kommer vi til å gjenta dette til våren, da åpner vi opp stasjonshallen, forteller Klokkersveen. I tillegg er dette veldig bra for å vise frem Jernbaneverket som byggherre. Samtidig får entreprenørene får vise frem hva de driver med, slik sett blir også dette bra for rekrutteringen, legger han til.

Se flere bilder nederst i artikkelen.

Den åpne dagen var godt annonsert, og med to av fem anlegg åpne, skulle det være god kapasitet. Likevel kunne de fire minibussene som kjørte skytteltrafikk godt hatt selskap av flere, for det ble til tider lang kø.

Les også hva Tønsbergs Blad skriver om dagen.

Men med kaffe, boller og saft i tillegg til mye å se ute på anleggene var stemningen god. Gjestene hadde godt humør og heldigvis god tålmodighet. Alle som fikk med seg turen inn i tunnelen var strålende fornøyd og mektig imponert over dimensjonene av det som bygges.

 

Video og informasjon
Entreprenør LNS på Sjøskogen og Marti/IAV på Snekkestad, rigget til verkstedteltene sine for dagen, og sammen plasserte vi ut plakater og kart. Jernbaneverket rigget opp et stort fjernsyn som viste video fra byggingen. LNS hadde quiz og viste film på storskjerm, Marti/IAV rigget seg også opp med egen stand.
Lang kø for å melde seg på guidet busstur inn i tunnelen

På Sjøskogen var det så mange som stod på venteliste for å komme ned i tunnelen at vi måtte kjøre en time lengre en planlagt, og når høstmørket kom snikende i femtiden ruslet de siste besøkende hjem.

Så for dere som ikke fikk med seg denne begivenheten er det altså en ny mulighet til våren, da skilter vi med den unike stasjonshallen vår.