Nytt vann for nabo på Sjøskogen

Etter planen tar Jernbaneverket fatt på den første store grunnentreprisen på Sjøskogen juni, og da er det fare for at noen av naboene vil miste vannet. Derfor bores det nå nye brønner på Sjøskogen og vi ser de første tegnene på at byggestarten nærmer seg.

Denne artikkelen er eldre enn fem år.

I første omgang er det to eiendommer som i disse dager får boret nye brønner som vannkilder, og årsaken er at de står i stor fare for å miste vannet når Jernbaneverket tar til på grunnarbeidene på Sjøskogen.

Glad for boringen
Den første grunneieren som nå får ny vannkilde rett utenfor husveggen, forteller at han er glad vi er i gang allerede nå. For når snøen smelter er både han og kona ivrige etter å ta fatt på hagearbeidet, og han mener det hadde vært litt mindre trivelig med en diger borrerigg i innkjørselen mens hagelivet tar til for fullt.

Vestfoldfirma borer

Riggen som er på plass eies og drives av Norsk Spesialboring as, og er firmaet som vant anbudskonkurransen. Tom Thorsen er en av eierne og riggoperatørene i firmaet. Thorsen har lang erfaring med boring etter vann i Vestfold og gjorde en rekke brønnboringer i sammenheng med E 18 utbyggingen i Vestfold.

Jernbaneverket er på vei
Med brønnboringen i disse dager ser vi altså de første tegnene til at utbyggingen nærmer seg på Sjøskogen og at prosjektet Holm-Nykirke er i gang. Planen er byggestart i juni, både her på Sjøskogen og på den nordligste delen av prosjektet Holm i Sande kommune. 

Se video under: