Knut Edmund Knutsen blir ny prosjektleder for Holm - Nykirke

Knut Edmund Knutsen er ansatt som prosjektleder for Holm - Nykirke. Han erstatter Morten Klokkersveen som blir planleggingsleder for strekningen Tønsberg - Larvik i InterCity-prosjektet.

Denne artikkelen er eldre enn fem år.

Knut Edmund Knutsen, ny prosjektleder Holm - Nykirke. Foto: Anne Mette Storvik


Knut Edmund Knutsen kommer fra stillingen som prosjektleder underbygning i samme prosjekt, så han er ikke helt ukjent med oppgaven som venter når han starter i jobben etter sommerferien.

Det er en svært erfaren mann som nå overtar stafettpinnen fra avtroppende prosjektleder, Morten Klokkersveen. Holm – Nykirke, Lysaker – Sandvika, Sandvika – Asker, Gråskallen … Lista blir lang når man har vært med siden 1990. Til Vestfold kom han i 2009 i god tid før første salve skulle fyres av for den 12,3 km lange tunnelen som er sprengt ut mellom Holm og Nykirke. 

Selv om prosjektet hadde byggestart i 2010, er det fortsatt mye arbeid som gjenstår før togene kan ta i bruk det nye dobbeltsporet høsten 2016. Tunnelen ble drevet ferdig i mars i år og etterarbeidene er godt i gang.

-Jeg gleder meg til å være med på å fullføre prosjektet sammen med den flotte gjengen som arbeider her, sier Knutsen. De Jernbanetekniske fagene begynner for fullt utover høsten, på nyåret starter innredningsarbeidene i stasjonshallen og i løpet av 2016/17 skal det bygges ny kollektivterminal inkl. ny heis til toppen av fjellet i Holmestrand. Det er med andre ord fortsatt mange spennende oppgaver som gjenstår før Holm – Nykirke er helt ferdigstilt og Knut Edmund skal sørge for at alt går på skinner fram til det.