Gjør Brannvesenet lommekjent

28. august 2014 var Vestfold interkommunale brannvesen (VIBR) på besøk hos Jernbaneverket, prosjekt Holm-Nykirke. Dette var det andre av fire besøk som skal gi brannvesenet lokalkunnskap i anleggsfasen.

Denne artikkelen er eldre enn fem år.

Tre brannbiler utenfor Holmestrand stasjon? Foto: Anne Mette StorvikMange hevet øyenbrynene når de så tre brannbiler parkert utenfor Holmestrand stasjon. Forklaringen var helt udramatisk: 11 brannmenn var samlet til informasjon på pakkhuset, Jernbaneverkets infosenter.

SHA-rådgiver Jon Brekke fra Jernbaneverket informerte brannmennene.Foto: Anne Mette Storvik–Det er viktig at brannvesenet kjenner til møteplassene på entreprisene og vet hvor rømningstunnelene er – og hvilke som kan brukes til innkjøring, forteller Jon Brekke, SHA-rådgiver i Jernbaneverket. Brannvesenet skal gjennom fire formiddager a tre timer bli lokalkjente på den 14 kilometer lange strekningen.

I dag gikk turen inn i stasjonshallen hvor VIBR benyttet anledningen til å teste sambandet sitt. Ved å stille en bil i åpningen til rømningsvei 7, og bruke den som repeater, oppnådde de kontakt mellom brannbilen innerst i tunnelen og Nøtterøy stasjon. Kjekt å vite at det går an – før det brenner.

Brannvesenet testet sambandet i Holmestrandporten. Foto: Anne Mette Storvik.

–Det er flere ting en brann som kan gjøre at vi tenger assistanse fra brannvesenet, opplyste Brekke. Ved arbeidsulykker kan ansatte bli klemt fast, det kan være maskiner som velter, eller andre ulykker som krever assistanse fra brannmannskap.