En person alvorlig skadet i arbeidsulykke på Holm

En person fikk foten i klem under demontering av en støpeform fredag morgen. Mannen ble sendt til sykehus i Drammen med alvorlige klemskader.

Denne artikkelen er eldre enn fem år.

En arbeider ble alvorlig skadet i foten etter en arbeidsulykke på Holm fredag morgen. Mannen ble sendt til Drammen sykehus med alvorlige klemskader. Foto: Jernbaneverket/Tor Andre Andressen
Det var under demontering av en støpeform ved nitiden i dag tidlig at mannen fikk høyre fot i klem mellom en kraftig stålbjelke og et plankedekke. Ulykken skjedde da arbeideren skulle demontere en av støttene til stillaset og hele riggen kom i bevegelse.

Snartenkte kollegaer fikk en heisekran på stedet til å løfte stillaset av den fastklemte foten, deretter fikk de mannen ned på bakken.  

Arbeideren ble tatt hånd om av kollegaer på stedet frem til ambulanse. Det er for tidlig å si noe om årsaken til ulykken. Arbeidstilsynet var på befaring fredag ettermiddag.

Mannen jobbet under entreprenør Skanska på Holm-entreprisen, som er en av fem hovedentrepriser på Jernbaneverkets utbyggingsprosjekt mellom Holm og Nykirke.