De første anbudene for Holm-Nykirke er i hus og offisielle

Klokka 12 i dag var anbudsfristen for den første entreprisen og de siste anbudene kom tett opp mot fristen. Til sammen åtte anbud ble levert med store prisvariasjoner.

Denne artikkelen er eldre enn fem år.

Prosjektleder Stine Ilebrekke Undrum er fornøyd med at åtte entreprenører valgte å levere tilbud.

Nå starter kontrollregningen og prosessen med å avgjøre hvilken entreprenør som skal gjøre jobben på Sjøskogen, som innebærer blant annet ca 270 meter tverrslag og fire kilometer hovedtunnel, samt to rømningstunneler.

Til sammen elleve entreprenører viste interesse for jobben som ble lagt ut 5. november i fjor, og hele åtte av de valgte altså å levere inn et anbud.

- Vi var veldig spente på hvor mange som ville levere, og ikke minst hvilket prisnivå de kom til å legge seg, sier prosjektleder, Stine Ilebrekke Undrum.

Hun er veldig fornøyd med at så mange valgt å levere inn og at det nå blir en omfattende prosess med kontrollregning og valg av entreprenør.

– Vi håper å være ferdig med den jobben i god tid før neste entreprise skal inn like etter påske, forteller Ilebrekke Undrum.

Papirene for neste entreprise skal nemlig ut allerede i uke seks.

Anbudene er som følger i mill. og eks.

Mesta as 567.779 Mill.nok
Skanska as 584.371 Mill. nok
NCC 606.830 Mill.nok
AF 683.379 Mill. nok
Mika as 695.089 Mill.nok
Leonhard Nilsen og Sønner as 699.585 Mill.nok
Veidekke Entreprenør as 757.770 Mill.nok
Islandske Adalverktakar 821.505 Mill.nok

Om det er lagt ved noen alternativer på anbudene som kan føre til at noen av entreprenørene kommer bedre ut, er foreløpig ikke kjent. Men ut fra den første oversikten er det altså Mesta som ligger best an med et entreprisetilbud på drøye 567 millioner kroner.